Scoli private finantate de minister

Scoli private finantate de minister

0 189

Numai in Romania se poate intampla asa ceva! Invatamantul de stat este pe butuci, din cauza lispurilor financiare, cu toate acestea, ministerul doreste sa investeasca in cel privat, deoarece acesta are toate sansele sa creasca atat cantitativ cat si calitativ in urmatoarea perioada si in tara noastra.
Conform noii legi a educatiei, statul roman ii poate finanta si pe elevii care invata in scoli private. Astfel, este posibil ca invatamantul privat romanesc sa se dezvolte in urma unor parteneriate de finantare public-private.
Fundatia Dinu Patriciu a dezbatut acest subiect in cadrul unei dezbateri „Parteneriatul Public-Privat in Educatie”.
La conferinta a fost prezenta si Liliana Preoteasa, director general in ministerul educatiei, care a precizat ca ministerul finanteaza toti copiii, indiferent daca sunt incadrati intr-o forma de invatamant publica sau privata:„Noi (n.r. – Ministerul Educatiei) nu finantam scoli private, ci il finantam pe copil. Copilul are dreptul de a se duce unde crede ca-i e mai bine, iar noi il sprijinim dandu-i finantarea de baza”.
Suma alocata de catre minister pentru acest an scolar pentru fiecare elev este de 2.230 de lei pe an pentru un elev de gimnaziu din mediul urban, in timp ce pentru un elev de la sate a alocat cate 2.700 de lei.
Invatamantul privat romanesc ramane totusi o optiune doar pentru cei cu posibilitati financiare deoarece taxele anuale la o scoala particulara se ridica la cel putin 3000 euro pentru fiecare elev.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.