Piata servetelelor – dominata de afacerea a doi profesori

Piata servetelelor – dominata de afacerea a doi profesori

0 227

Compania Rom Paper din Cristian a ajuns sa detina o cota de piata de 40% pe segmentul servetelelor la cutie si 30% din piata servetelelor de masa. In prezent, servetelele pe care le fabrica firma din Cristian se vand la toti marii retaileri – Carrefour, Cora, Metro, Selgros, Auchan si Lidl. Firma a fost inaugurata in 2002 de doi profesori , Claudiu si Nicoleta Puchin. Inainte de a se apuca de afacerea cu servetele si hartie igienica acestia au fost profesori, el preda la liceu iar ea era asistent universitar si contabil la o fabrica de produse din carton.
„Suntem cel mai mare producator de servetele din Romania care producem doar cu utilaje produse in Uniunea Europeana, nu in China, cum fac restul producatorilor”, au explicat cei doi soti. . Potrivit acestora, Rom Paper detine cea mai moderna masina de impachetat servetele din Europa Centrala si de Est, cu un randament de ordinul sutelor de cutii pe ora. Compania fabrica peste 100 de produse pe care le exporta in tari ca Cehia, Slovacia sau Moldova.
Ei sustin ca firma are in plan si extinderea halei de productie la finele anului
Afacerea a fost demarata in 2002 cu un utilaj cumparat cu dolari imprumutati de la rude. In 2004, actionari au accesat un credit nerambursabil din fonduri de preaderare de 50.000 de euro, bani cu care au fost achizitionate doua utilaje noi, unul de produs servetele si unul pentru hartie igienica. Recunosc insa ca adevarata intrare pe piata s-a produs cand au inceput sa lucreze cu marile retele de retail, crescand in paralel cu acestea. A urmat achizitionarea de noi masini de produs servetele si hartie igienica, numarul acestora ajungand acum la zece. „Fabrica am inaugurat-o in 2006, iar in 2010 am mai luat din fonduri europene inca 200.000 de euro doar pentru achizitionarea de utilaje”, spun proprietarii firmei.

Sandu Dumitru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.