Zilele Scolii Populare de Arta Brasov la Reduta

Zilele Scolii Populare de Arta Brasov la Reduta

0 203

Elevii si profesorii Scolii Populare de Arte si Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Brasov vor oferi, incepand de luni, cinci zile de spectacole de teatru, muzica si dans, la Reduta.
Programul din cadrul Zilele Scolii Populare de Arte si Meserii „Tiberiu Brediceanu”, editia a 38-a promite a fi unul de exceptie.
Fiecare zi va avea o anumita tematica:
– 16 – 20 mai, Expozitie de Arte Plastice si Vizuale deschisa permanent in foaierul Centrului Cultural Reduta
– Luni, ora 18.00, Ziua Muzicii Clasice
– Marti, ora 18.00, Ziua Muzicii Populare
– Miercuri, ora 18.00, Ziua Muzicii Usoare
– Joi, ora 18.00, Ziua Muzicii Pop-Rock – debutul formatiilor „Escapada” si „Nivel 1″
– Vineri, orele 18.00, Gala Absolventilor
Infiintata in 1947, dar cu o istorie de doua sute de ani, Scoala Populara de Arte din Brasov a dat nume celebre in muzica si teatru, dintre care enumeram doar cateva: Ludovic Spiess, tenorul Marius Brenciu si fratele sau, cunoscutul realizator TV, Horia Brenciu, Mihai Fotino si Stela Popescu si ultima stea din muzica pop contemporana, Dalma Kovacs.
Scoala de Arte din Brasov s-a numarat intotdeauna printre cele mai bune scoli din tara, beneficiind de mostenirea traditiilor Conservatorului ASTRA. Spiritul de munca si disciplina ce a existat inca de la inceputurile Conservatorului ASTRA s-a transmis si generatiilor urmatoare. Aceasta munca s-a concretizat de multe ori in premii si distinctii obtinute la concursuri si festivaluri nationale sau internationale. Din miile de elevi care au trecut prin bancile acestei scoli, s-au ridicat sute de interpreti, muzicieni, actori, artisti plastici care s-au raspandit in tara si in lume, ducand cu ei amintirea inceputurilor din scoala brasoveana.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.