Furt la Gradina Zoologica din Brasov

Furt la Gradina Zoologica din Brasov

0 204

Am observat cu totii cum criza financiara, ii impinge pe multi catre gesturi disperate. Numarul furturilor, hotiilor si talhariilor a crescut considerabil in ultima perioada, astfel ca stiri de genul acesta se intalnesc la tot pasul.
Cu toate acestea, infractiunea de mai jos se afla parca la limita ridicolului si a ilarului.
Pestii exotici de la Zoo Brasov au fost, zilele trecute, tinta hotilor.
Cincisprezece tineri au sarit recent gardul prin padure pentru a ajunge la lacul cu pesti al Gradinii Zoologice din cartierul brasovean Noua.
Ei nu s-au sinchisit nici de paznici, nici de camerele de supraveghere.
„Cu toate ca noi avem gard electric de jur imprejur, totusi sar gardul si ne fac multe greutati”, a spus Dumitru Danes, directorul Gradinii Zoologice.
Intrusii au fost alungati, intr-o prima faza, de paznici, dar acestia au revenit in seara urmatoare.
„Au fost surprinsi in flagrant trei brasoveni de 20, 34 si 36 de ani, care patrunsesera in incinta Gradinii Zoologice Brasov prin escaladarea gardului imprejmuitor si pescuiau fara drept, intr-un lac, cu ajutorul unor undite improvizate. Politistii au gasit asupra lor o galeata din plastic, cu patru pestisori exotici, care au fost restituiti directorului Gradinii Zoologice”, a precizat comisarul-sef Liviu Naghi, purtator de cuvant al IJP Brasov.
Chiar daca pestii sunt exotici, reprezentantii gradinii zoologice cred ca exemplarele furate ajung sa fie valorificate. „Pestele nu este consumabil, este exotic, este frumos, dar e pacat sa-l pui in cratita, cand abia are 15 centimetri lungime. Probabil au vrut sa-i valorifice”, a fost de parere Danes.
Dupa ce au fost prinsi, suspectii au fost condusi la sectie si audiati, urmand sa fie cercetati in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.