Noaptea Muzeelor 2011 la Brasov

Noaptea Muzeelor 2011 la Brasov

0 195

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si aflat deja la a saptea editie. Evenimentul este patronat si anul acesta de Secretarul General al Consiliului Europei si, de asemenea, de UNESCO, care s-a alaturat Noptii Muzeelor in anul 2009.
Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internationale a Muzeelor, instituita de Consiliul International al Muzeelor (ICOM), care are loc pe 18 mai. In anul 2011, Noaptea Muzeelor este pentru prima data patronata oficial si de ICOM. Reteaua Nationala a Muzeelor din România este partener oficial al evenimentului la nivel international.
Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sarbatoresc in anul 2011 evenimentul, in timp ce in România, peste patruzeci de muzee isi asteapta vizitatorii in nocturna, propunând publicului expozitii diversificate, spectacole, proiectii si evenimente speciale interactive, conform site-ului oficial al evenimentului.
Muzeul de Arta Brasov invita publicul brasovean la evenimentul Noaptea Muzeelor 2011, organizat in cadrul celei de a VII-a editii a Noptii Europene a Muzeelor. Muzeul va putea fi vizitat gratuit intre orele 18.00-24.00.
Vizitatorii vor posibilitatea sa viziteze expozitia permanenta a muzeului, Galeria Nationala, si expozitia temporara, „Arta sub comunism. Arta oficiala a regimului comunist in colectia Muzeului de Arta Brasov (1945-1989)”.
Cu acest prilej, muzeul, in colaborare cu partenerii sai, va organiza o serie de evenimente: demonstratii de pictura pe sticla, gravura si desen ale cursantilor Scolii Populare de Arte si Meserii „Tiberiu Brediceanu” Brasov (orele 18.00-22.00), moment teatral pus in scena de trupa GMG Esperom – Tudor Popescu, Boala incompatibila (ora 19.00) si performance sustinut de Stefan Doru Moscu (ora 20.00).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.