Redistribuire a personalului medico-sanitar amanata!

Redistribuire a personalului medico-sanitar amanata!

0 194

Ministerul Sanatatii a decis prelungirea termenului de redistribuire a personalului medico-sanitar din unitatile sanitare reprofilate cu inca o saptamana. Ministrul sanatatii, Cseke Attila, a anuntat, joi, intr-o videoconferinta cu directiile de sanatate publica din teritoriu, ca la nivelul ministerului s-a hotarat organizarea unei a patra etape de redistribuire a personalului din cele 67 unitati sanitare reprofilate. In acest sens, vineri, Ministerul Sanatatii va publica, pe pagina de web www.ms.ro, lista posturilor care au ramas vacante in urma derularii celor trei etape de redistribuire.
In zilele de marti, 10 mai, si miercuri, 11 mai, personalul medico-sanitar va putea depune optiunile la sediile directiilor de sanatate publica. Redistribuirea propriu-zisa va fi realizata de directiile de sanatate publica in 12 si 13 mai.
„Etapa a patra este si ultima, de aceea va rog sa aveti mare atentie, astfel incat cei interesati sa poata fi redistribuiti. Dupa aceasta etapa, casele de asigurari de sanatate vor putea sa rectifice si sa suplimenteze bugetele unitatilor sanitare care au preluat personal de la spitalele reprofilate”, a declarat Cseke Attila.
Ministrul Sanatatii a precizat ca vor exista aceleasi criterii de repartitie ca si cele prevazute in primele trei etape, respectiv vechimea in functie si cariera profesionala desfasurata pana in prezent, pentru care fiecare angajat a primit un punctaj.
Ministerul Sanatatii si directiile de sanatate publica vor sesiza Inspectoratul Muncii in cazul managerilor care, desi au posturi vacante in unitatea pe care o conduc, nu accepta personalul redistribuit.

Pana in prezent, peste 80% din personalul medico-sanitar din unitatile reprofilate a fost redistribuit, dar mai sunt de redistribuit 722 de persoane, dintre care 123 medici, precizeaza sursa citata.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.