Isarescu – Honoris Causa la Brasov

Isarescu – Honoris Causa la Brasov

0 207

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a primit la Brasov, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Transilvania. Mugur Isarescu este unul dintre cei mai respectati economisti din tara si din strainatate si conduce politica monetara a Romaniei. Alte 8 universitati din Romania si cea din Chisinau i-au recunoscut deja lui Mugur Isarescu valoarea academica si profesionala.
In dizsertatia de la festivitatea de primire a titlului, guvernatorul BNR a atras din nou atentia clasei politice asupra pericolului pe care il reprezinta intrarile masive de capital strain in tara noastra. Titlul de Doctor Honoris Causa acordat de Universitatea Transilvania academicianului Mugur Isarescu aduce un plus de valoare institutiei de invatamant.
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a detinut mai mult functii la nivel international, printre care pe cea de guvernatopr pentru Romania in Consiliul guvernatorilor al Fondului Monetar International, viceguvernator pentru Romania in Consiliul guvernatorilor al Bancii Mondiale, ori de viceguvernator pentru Romania in cadrul Consiliului guvernatorilor BERD. Din anul 2006 este membru al Academiei Romane, cel mai inalt for stiintific din Romania.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.