Programul USL – viziune diferita fata de Guvernul Boc

Programul USL – viziune diferita fata de Guvernul Boc

0 192

Vicepresedintele PC Maria Grapini a declarat joi, la Tulcea, ca Programul USL are o viziune cu totul diferita fata de cea a actualului Guvern. Pachetul special de masuri pentru protectie sociala vizeaza, printre altele, cresterea indemnizatiei pentru persoanele cu deficiente, neimpozitarea pensiilor mai mici de 1.000 de lei, precum si refacerea sistemului de asigurari de sanatate. „El atinge atat probleme economice, legate de masuri pentru repornirea economica, deoarece Romania a pierdut in ultimii trei ani din cauza lipsei masurilor specifice unei perioade de criza, masuri concrete legate de politica fiscala, dar cuprinde si un pachet special de masuri de protectie sociala. (…) PC si-a declarat de la bun inceput sprijinul fata de IMM-uri si a sustinut ca nu poti avea o economie competitiva, cu oameni bolnavi, nemancati, cu probleme si venituri mici si, in acest context, am considerat ca, desi suntem un partid de centru-dreapta, trebuie sa avem politici sociale”, a spus Maria Grapini, intr-o conferinta de presa.
„In momentul de fata, toata politica fiscala e gandita contabil – cate venituri am si cat sa cheltuiesc. Este o filosofie invechita pe care nu o mai practica nimeni. Trebuie sa avem o filosofie fiscala proactiva care sa le dea incredere investitorilor sa investeasca si sa le dea incredere cetatenilor sa cheltuiasca, pentru ca totul sa se puna in miscare. Vrem ca imediat dupa ce intram la guvernare sa modificam Codul Fiscal si timp de trei ani societatile comerciale din domeniile prioritare pentru Romania, cum ar fi turismul, sa nu plateasca impozit pe profit si impozit pe dividendele investite. Pe de alta parte, vrem ca tinerii pana in 27 de ani si persoanele de peste 50 de ani sa nu plateasca impozit, pentru a incuraja angajarea”, a afirmat Maria Grapini.
O alta masura cuprinsa in programul USL, la care s-a referit vicepresedintele PC, are in vedere ca investitiile in cercetare si inovare sa se deduca din impozitul pe profit platit statului.

Potrivit Mariei Grapini, Programul USL a fost finalizat, acesta urmand sa primeasca avizul politic al celor trei partide membre – PSD, PNL, PC – si, dupa Conventia Nationala a PDL, sa fie prezentat public.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.