Reorganizarea ANAF – ramane cum vrea Basescu!

Reorganizarea ANAF – ramane cum vrea Basescu!

0 198

Peste praful aruncat in ochii romanilor simultan cu promisiunea de reorganizare a Ministerului de Finante s-a dat cu fixativ odata cu retragerea propunerii.
Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor nu vor mai fi comasate cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala, care va fi restructurata prin desfiintarea unor directii regionale si disponibilizari de personal, potrivit Mediafax care citeaza surse oficiale.
„Proiectul de reorganizare a ANAF, aflat in procedura de avizare, nu mai cuprinde desfiintarea Garzii Financiare si a Vamii. Aceste doua institutii vor ramane in formula actuala. Guvernul a renuntat la idee, cel mai probabil pentru ca propunerea nu avea sustinerea intregii coalitii”, au spus sursele citate.

Nimic nu misca fara Basescu si UDMR
La trei zile dupa publicarea proiectului de hotarare, presedintele Traian Basescu a spus ca ar mai da o sansa Garzii Financiare si ANV, pe care le-ar mentine pana la 31 decembrie (2011 – n.r.) pentru a da proba capacitatii lor de a avea o activitate eficienta.
„Nu cred ca atunci cand o institutie merge prost pana la urma o desfiintezi. Trebuie sa o faci sa functioneze”, a mai spus atunci presedintele.
De asemenea, ministrul Mediului, Laszlo Borbely declara la inceputul lunii martie ca UDMR are rezerve fata de forma proiectului de hotarare facut public de Ministerul Finantelor care prevedea desfiintarea Garzii Financiare, condusa de Arpad Csaba Ladanyi.
Atat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, cat si presedintele ANAF, Sorin Blejnar, au vorbit in ultimul timp de restructurarea ANAF prin reducerea cu pana la 30% a numarului de administratii financiare, fara sa mai aminteasca si de comasarea Garzii si ANV.
La inceputul lunii martie, intr-un proiect de hotarare de Guvern se arata ca Garda Financiara si Autoritatea Vamilor vor fi desfiintate, iar atributiile acestora vor fi preluate de ANAF, a carei activitate ar fi urmat sa fie structurata pe colectarea si administrarea veniturilor bugetare, inspectia fiscala, operatiuni vamale, operatiuni de garda financiara si structuri suport. In urma restructurarii, numarul total de posturi trebuia sa scada cu aproape 5.000, la 29.100.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.