SC Catavencu SA in faliment!

SC Catavencu SA in faliment!

0 289

Tribunalul Bucuresti a admis propunerea administratorului judiciar General Group Expert SRL privind intrarea in faliment in procedura generala a debitoarei SC Catavencu SA, editorul Academia Catavencu, potrivit deciziei publicate pe site-ului oficial al instantei, citata de Mediafax.
Potrivit deciziei de marti a Tribunalului Capitalei, societatea va fi dizolvata si are urmatoarele obligatii: „sa predea gestiunea averii catre lichidatorul desemnat, in termen de zece zile de la notificarea deschiderii procedurii; sa depuna la dosarul cauzei, in termen de zece zile de la intrarea in faliment, actele si informatiile prevazute de art. 28 alin.1 din Legea 85/2006, cu exceptia celor prevazute de lit.e) si i) ale art.28 alin.1”.
Termenul de verificare a creantelor, de intocmire, afisare si comunicare a tabelului suplimentar de creante este 17 iunie, iar termenul final a tabelului definitiv consolidat este 28 iunie.
Termenul stabilit de instanta pentru continuarea procedurii este 13 septembrie 2011, cu drept de recurs in termen de sapte zile de la comunicare.

Tribunalul Bucuresti admisese, in sedinta din 16 martie 2010, cererea de intrare in insolventa a societatii Catavencu SA, depusa in 11 martie anul trecut, permitand, conform sentintei, pastrarea dreptului de administrare a societatii sub supravegherea administratorului judiciar. La acea data, Mihnea Vasiliu, pe atunci director operational Realitatea-Catavencu, spunea ca este vorba despre o „reorganizare judiciara”, nu despre faliment, prin intermediul careia vor fi reesalonate datoriile Catavencu SA.
SC Catavencu SA, societatea care editeaza publicatia Academia Catavencu, face parte din grupul Realitatea – Catavencu.
In 3 martie 2010, Mircea Toma, unul dintre fondatorii Academiei Catavencu, anunta ca 20-25 dintre persoanele care lucrau la publicatie au decis sa paraseasca ziarul si, impreuna, vor realiza „un Catavencu alternativ”, un saptamanal de satira politica, care va aparea print si on-line. Acel grup de jurnalisti a lansat ulterior revista Kamikaze, intr-un tiraj de 60.000 de exemplare.
La Academia Catavencu au ramas, dintre fondatorii ziarului, Doru Buscu, Ioan T. Morar si Eugen Istodor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.