Tinerii nu sunt o prioritate pentru actualii guvernanti

Tinerii nu sunt o prioritate pentru actualii guvernanti

0 195

Presedintele Tineretului Social Democrat (TSD), deputatul Nicolae Banicioiu, ii felicita pe tinerii romani de Ziua nationala a Tineretului si subliniaza faptul ca, din pacate, realitatea din Romania anului 2011 „a afectat si afecteaza in continuare in mod negativ destinele generatiilor tinere”.”Cu siguranta, tinerii nu sunt o prioritate pentru actualii guvernanti, care uita ca generatiile noi sunt cele care vor crea viitorul. Totodata, cred ca spiritul de care au dat dovada tinerii romani care au luptat pentru libertate si au trezit o tara intreaga in decembrie 1989 nu a pierit si se gaseste si astazi in fiecare dintre noi. Astazi, 2 mai, sunt solidar cu voi toti cei care adoptati o atitudine pro activa si nu va multumiti doar cu a indura la infinit nedreptatile celor care ne conduc, sunt solidar cu cei care vor sa traiasca intr-o societate normala, care ofera fiecarui cetatean sansa de a-si construi un destin pe masura meritelor lui”, a precizat Banicioiu, potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, AGERPRES.
Banicioiu critica „discriminarea revoltatoare” la care sunt supusi tinerii, mentionand ca actuala guvernare „nu reuseste sau nu vrea sa gaseasca si sa aplice caile necesare pentru ca tineri inzestrati, pe care companiile din strainatate se lupta, sa munceasca in propria tara, pentru propriul popor”.

„Stiu ca atunci cand dati piept cu viata, entuziasmul, curajul si visele voastre supravietuiesc cu greu sistemului actual care se incapataneaza parca si va pune piedica peste piedica. In fiecare an tineri valorosi, muncitori si daruiti nu pot fi integrati in sistemul muncii romanesc. Stiu ca sunt multi dintre voi carora, dupa terminarea studiilor, societatea le reteaza un drept esential, acela de a munci. An de an, din miile de absolventi, doar cei norocosi pot incepe cu dreptul in cariera si gasesc un loc de munca”, a mai spus deputatul PSD.

Nicolae Banicioiu considera ca este absolut necesar ca statul sa ia masuri de protectie in favoarea celor care abia si-au terminat studiile si „sunt discriminati si opriti din a-si exercita profesiile pe considerentul lipsei de experienta”.

„In ciuda acestor piedici, a faptului ca un bilet la cinematograf, la un spectacol de teatru sau o carte reprezinta un lux pentru cei mai multi tineri romani, ei se lupta cu demnitate pentru a-si construi un viitor mai bun, pentru a se educa si a dobandi competentele necesare intr-o societate competitiva. Sunt multi cei care aleg sa lucreze in sistemul sanitar sau in educatie pe salarii de mizerie, dar care o fac cu daruire pentru semenii lor. Toti cei care ati petrecut ani din vietile voastre invatand aveti dreptul la un loc de munca, remunerat pe masura valorii voastre si meritati sa fiti sprijiniti in continuarea perfectionarii voastre!”, a mai spus Banicioiu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.