Garda Financiara Brasov face disponbilizari in masa

Garda Financiara Brasov face disponbilizari in masa

0 231

Conform unei statistici a Directiei Finantelor Publice Brasov, gradul de colectare a bugetului pe anul 2011 se ridica la doar 50%, pana in prezent.
Pana la 30 aprilie anul acesta, brasovenii au depus 36 de cereri de esalonare a datoriilor pentru anul 2011. „Cei care si-au platit integral impozitul pe anul 2011, pana pe 31 martie, au beneficiat de o reducere de 10%. Este important ca brasovenii sa inteleaga ca neplata impozitului se sanctioneaza conform legii si se poate merge pana la aplicare pedepsei de executare silita“, a declarat directorul executiv al Directiei Finantelor Publice Brasov, Dumitru Ion Dumitrescu, citat de cotidianul Adevarul.
Personalul sistemului fiscal brasovean va fi decimat incepand cu lunile viitoare, urmand a se recurge la disponibilizari in masa: circa 20% dintre angajati vor ramane fara loc de munca.
Aceasta masura se va lua la nivel central, dar procentul se va pastra si la nivelul judetului Brasov.
Astfel, ca rezultat al acestei decizii, aproape 150 de angajati de la Fisc vor fi nevoiti sa-si caute alte locuri de munca.
„Trebuie inlaturata neaparat aceasta birocratie excesiva, care este falimentara si ne trage in jos“, este de parere Dumitru Ion Dumitrescu, directorul executiv al Directiei Finantelor Publice Brasov, citat de aceeasi sursa.
Povesti sau nu, locurile de munca in cadrul Garzii Financiare sunt foarte apreciate, iar „bataia” pentru obtinerea unei astfel de pozitii privilegiate este acerba. Astfel, se zvoneste in targ ca „spaga” pentru obtinerea unui post de inspector al Garzii Financiare este de 100 000 de euro. Asa ca, sunt persoane care atunci cand dau „interviul” pentru job, isi pun la vanzare apartamentul/ singura locuinta, nici un sacrificiu nefiind prea mare pentru un astfel de loc de munca.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.