Osama ben Laden, ucis in Pakistan

Osama ben Laden, ucis in Pakistan

0 531

Presedintele american Barack Obama a anuntat luni dimineata ca Osama ben Laden a fost ucis de SUA in cursul unei operatiuni tip comando in Pakistan si a salutat ajutorul dat de autoritatile din Islamabad, potrivit AP si AFP. Liderul Al-Qaida a fost ucis intr-o resedinta aflata in apropiere de Islamabad, capitala Pakistanului, in cadrul unei operatiuni militare pilotate de SUA, afirmase anterior un responsabil al serviciilor de informatii pakistaneze, citat de CNN. Intrebat despre eventuala participare a serviciilor de informatii pakistaneze in operatiune, Presedintele american a indicat doar ca „a fost o operatiune de natura foarte sensibila in materie de informatii”.
Pakistanul este un aliat strategic al SUA din 2001.
Un responsabil al Serviciului de informatii pakistanez a confirmat luni dimineata ca Osama ben Laden a fost ucis in Pakistan, potrivit AP si AFP. Potrivit CNN, care il citeaza pe responsabilul pakistanez, Osama ben Laden a fost ucis intr-o „operatiune foarte sensibila”, decisa pe baza unor informatii, despre care pentru moment nu pot fi furnizate detalii.
Acest anunt intervine dupa aproape 10 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, care au ucis circa 3.000 de persoane in New York si Washington.
In pofida unei urmariri de mare amploare desfasurate de fortele americane, in special in zonele de frontiera intre Afganistan si Pakistan, Ben Laden a reusit sa scape cautarilor. Pana acum.
La aflarea stirii, sute de americani s-au adunat in fata Casei Albe pentru a sarbatori evenimentul, in asteptarea momentului in care el va fi confirmat oficial de presedintele Barack Obama.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.