Tronsonul de Autostrada Comarnic – Brasov va pleca la drum in acest...

Tronsonul de Autostrada Comarnic – Brasov va pleca la drum in acest an

0 204

Premierul Emil Boc a anuntat, sambata, la Bacau, ca proiectele tronsoanelor de autostrada Comarnic-Brasov si Pitesti-Sibiu ‘vor pleca la drum in acest an’.
Aceste investitii fac parte dintr-un „prim lot cuprinzand 20 de proiecte, aprobat miercuri (27 aprilie, n.r.) in Guvern, ce urmeaza a fi realizate in parteneriat public privat. (…) Tot in baza unui asemenea tip de colaborare vor mai fi realizate si alte doua tronsoane de autostrazi: Targu-Mures – Iasi – Ungheni si Bucuresti – Focsani, care dupa discutiile purtate azi (sambata, 30 aprilie, n.r), cu liderii PDL din judetele Moldovei, ar putea fi prelungit pana la Suceava si Siret, la iesirea din tara spre Ucraina”, a declarat Emil Boc, citat de Agerpres.
Premierul a afirmat ca ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, si-a aratat disponibilitatea sa discute la Comisia Europeana prelungirea proiectului initial.
‘Sper ca la discutia finala cu Comisarul european pentru transporturi propunerea de astazi, privind prelungirea autostrazii Bucuresti – Focsani, sa obtin ca tronsonul de autostrada sa iasa din Romania pe la Siret sa fie o reusita. Ma bazez pe faptul ca iesirile catre granitele non-europene sunt extrem de importante’, a aratat el.
Studiile de fezabilitate facute de proiectanti arata ca cel mai scump tronson de autostrada din Romania va fi cel dintre Comarnic si Brasov, cu o estimare de 57 milioane de euro pe kilometru. Acest sector de autostrada, daca va fi construit la acest pret, va detine recordul absolut si in Europa. Pana acum, cea mai scumpa autostrada a fost construita in Anglia, intre Birmingham si Manchester.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.