Scoli internationale in Romania

Scoli internationale in Romania

0 761

Scolile internationale se inmultesc in Romania.
Au profesori straini, programa recunoscuta international si dotari de ultima ora. Sunt copiii diplomatilor si ai oamenilor de afaceri expatriati pe a caror educatie parintii platesc anual chiar si peste 18.000 de euro. In ultimul timp, din ce in ce mai multi romani isi mai reduc zerourile din cont la inceput de an scolar pentru ca si odraslele lor sa invete la standarde internationale.
Vin in Romania ca diplomati sau pentru afaceri, stau cativa ani, iar apoi schimba tara. Cei care isi aduc si copiii cauta scoli in care cei mici sa invete intr-un stil cat mai apropiat de cel din tara de origine.
Majoritatea fug de sistemul si scolile romanesti, asa ca dau mii de euro pentru ca micutii sa invete intr-o institutie straina. Numai in Bucuresti, numarul scolilor internationale trece de 15. Unele cu vechime de zeci de ani, altele noi. Cererile sunt mari, asa ca numarul creste de la an la an.
Daca in Bucuresti optiunile sunt numeroase, in alte orase din tara este mai dificil sa gasesti o scoala potrivita.
La Brasov, copiii pot fi inscrisi la Greater Grace International School, iar la Constanta, la International Computer High School. La Cluj, cea mai cautata este probabil Scoala Internationala, potrivit capital.ro.
In Bucuresti, printre scolile care atrag cei mai multi elevi straini sunt British School of Bucharest, Liceul Francez „Anna de Noailles“, Little London sau Scoala Americana Internationala (AISB).
Taxele anuale de scolarizare variaza in functie de dotarile fiecarei institutii, dar si de anul scolar, fiind mai reduse pentru clasele primare. De exemplu:

TAXE
Little London: 6400 de euro pe an
Scoala Americana: 18.000 de euro pe an
Scoala Britanica: 18.250 de euro pe an
Greater Grace International School: 4800 de euro/an.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.