Basescu si conflictul cu sine insusi

Basescu si conflictul cu sine insusi

0 198

Raspunsul presedintelui Traian Basescu la ingrijorarile exprimate de Fondul Monetar International este „stupefiant”, a declarat vicepresedintele Senatului Dan Voiculescu, in cadrul unei intalniri cu reprezentanti ai mediului economic, potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, AGERPRES. „Presedintele ne anunta ca si el este ingrijorat. Dupa sase ani de exercitiu prezidential, acest domn refuza obsesiv sa-si asume responsabilitatile propriei functii. Desi detine controlul total asupra guvernarii, Traian Basescu raspunde avertismentelor FMI ca un observator neimplicat, ca un analist care isi exprima nevinovat ingrijorarile. (…) Dupa ce a intrat in conflict cu toata lumea, Traian Basescu a trecut la un alt nivel: conflictul cu sine insusi”, a sustinut Dan Voiculescu, citat in comunicatul de presa.

Vicepresedintele Senatului a spus ca, din punctul sau de vedere, declaratiile sefului statului referitoare la ingrijorarile FMI privind aparitia unor derapaje populiste anul viitor, „demonstreaza ca presedintele refuza sa-si asume responsabilitatile functiei pe care o detine”.
„Orice presedinte responsabil ar fi garantat cu propria functie ca nu vor exista derapaje populiste sub mandatul sau. In schimb, Traian Basescu nu ne poate garanta nimic despre actiunile sale viitoare. Din contra, suspecteaza actuala putere politica, al carei lider absolut este, de intentii populiste in 2012”, a mentionat Dan Voiculescu.
Presedintele Traian Basescu a sustinut, miercuri seara, ca modul in care viitoarele alegeri electorale ar putea influenta procesele de reforma incepute reprezinta una dintre ingrijorarile sale, mentionand, in context, ca in acordul stand-by cu FMI unul dintre obiectivele majore il reprezinta restructurarea regiilor.
„Este aceeasi ingrijorare pe care o am si eu. Din acest motiv am insistat mult si Guvernul a fost de acord, de altfel si BNR, ca perioada premergatoare anului electoral sa o acoperim cu un acord cu FMI si UE, care sa aiba incluse in obligatiile pe care ni le asumam exact procesele de reforme care trebuie continuate”, a spus Basescu, intr-un interviu acordat TVR, intrebat cum comenteaza ingrijorarea venita dinspre FMI cu privire la faptul ca alegerile de anul viitor ar fi un pericol in calea reformelor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.