Cel mai bun restaurant din lume este in Danemarca!

Cel mai bun restaurant din lume este in Danemarca!

0 229

Restaurantul danez „Noma” al tanarului Rene Redzepi a fost desemnat luni cel mai bun restaurant din lume, primind premiul St.Pellegrino al revistei britanice Restaurant Magazine, informeaza AFP. ‘Noma’, situat intr-un depozit maritim renovat din portul Copenhaga, este pentru a doua oara in fruntea listei celor mai bune 50 de restaurante din lume, intocmite de 800 de critici si experti internationali in gastronomie.
Acest succes rasplateste activitatea bucatarului sef danez Rene Redzepi, 32 de ani, ambasador al “bucatariei nordice”, alcatuite din ingrediente locale si de sezon.
In primele cinci clasate, Spania are doua restaurante (El Celler de Can Roca si Mugaritz) si al treilea (Arzak, locul al optulea) in Top 10. In schimb, legendarul El Bulli al spaniolului Ferran Adria, de patru ori in fruntea clasamentului (2006 – 2009), nu mai figureaza deloc, dupa ce si-a inchis portile pentru renovare, urmand sa se relanseze spectaculos in 2014.
”Dincolo de dominatia restaurantelor spaniole in fruntea listei, se remarca restaurantul brazilian D.O.M. (din Sao Paolo, al lui Alex Atalaa), care a inregistrat una din cele mai importante ascensiuni: a urcat 11 locuri, ajungand pe locul al saptelea”, se arata in comunicat.
Printre primele cinci clasate se numara si restaurantul italian Osteria Francescana si Fat Duck al englezului Heston Blumenthal, adept, ca si Ferran Adrian, al bucatariei moleculare. Doua restaurante din Statele Unite apar in clasamentul revistei britanice: Alinea (locul al saselea) si Per Se (locul al zecelea). Franta, absenta anul trecut din Top 10, are de aceasta data un restaurant in primele zece: Le Chateaubriand din Paris, condus de Inaki Aizpitarte (locul al noualea).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.