Sergiu Nicolaescu: in divort cu PSD pe nepotrivire de caractere!

Sergiu Nicolaescu:
in divort cu PSD pe nepotrivire de caractere!

0 247

Presedintele Comisiei pentru cultura din Senat, Sergiu Nicolaescu, a declarat, marti, ca demisia sa din Partidul Social Democrat (PSD), partidul din care a facut parte „mai bine de 20 de ani”, poate fi asemanat cu un divort. Senatorul a precizat ca exista o „nepotrivire de caractere” intre el si „anumiti oameni” din conducerea actuala a PSD. „Demisia mea din PSD este ca un divort. Nepotrivire de caractere. Vinovati putem fi si eu si celalalt. Mai multe persoane. Anumiti oameni din conducere. Daca spun anumiti, inseamna ca nu vreau sa dau nume. (…) Partidul inca nu mi-a aprobat demisia, dar va trebui sa imi aprobe hartia. Nu o sa am nicio discutie in acest sens”, a declarat Sergiu Nicolaescu.
De asemenea, senatorul a precizat ca decizia sa de a demisiona din PSD nu are nicio legatura cu finantarea unor filme ale sale de Centrul National al Cinematografiei (CNC).
„Nu are nicio legatura. Eu nu am primit inca o scrisoare de la CNC cu privire la finantarea filmelor”, a mai spus acesta.
Sergiu Nicolaescu a adaugat ca va preda conducerea Comisiei pentru cultura vicepresedintelui acesteia, Tiberiu Bokor (UDMR), pana cand partidul va decide cui ii va reveni sefia comisiei amintite.
Intrebat daca va reveni asupra deciziei sale de a demisiona din PSD, Sergiu Nicolaescu a evitat sa dea un raspuns.
Senatorul Sergiu Nicolaescu a anuntat, luni, la sedinta grupului social-democrat, ca demisioneaza din Partidul Social Democrat, au declarat pentru AGERPRES surse din partid.
Potrivit acestora, Nicolaescu ar fi avut informatii potrivit carora conducerea PSD intentioneaza sa-l schimbe de la conducerea Comisiei de cultura din Senat, au precizat sursele citate.
Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sarbu, a declarat, luni, ca demisia din partid a senatorului Sergiu Nicolaescu a constituit o surpriza si a precizat ca acesta nu a avansat niciun motiv pentru gestul sau. Sarbu a spus ca nimeni din interiorul grupului nu s-a asteptat la un asemenea gest, chiar daca „suparari mai exista, mai apar intre colegi”.

Adrian Nastase: Sper ca domnul Sergiu Nicolaescu sa se razgandeasca in privinta demisiei din PSD
Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, si-a exprimat marti speranta ca senatorul Sergiu Nicolaescu sa se razgandeasca in privinta demisiei sale din partid. „Domnul senator Sergiu Nicolaescu si-a anuntat decizia fara sa comenteze motivele foarte mult, spunand, totusi, ca este vorba de o forma de divort. Eu sper ca este vorba, deocamdata, doar de un anunt, de o intentie. Pana la ‘ultima infatisare’, poate ca decizia finala va putea sa fie revizuita sub aspectul hotararii domnului Nicolaescu si eu sper ca lucrurile se vor intampla asa”, a declarat Adrian Nastase.
In context, Adrian Nastase a subliniat pretuirea pe care o poarta lui Sergiu Nicolaescu, avand la baza o colaborare care dureaza de peste 20 de ani. „Eu il pretuiesc foarte mult, avem o relatie veche de colaborare. Ma stiu cu dansul de peste 20 de ani si mi-ar parea rau ca aceasta decizie sa ramana definitiva”, a declarat Adrian Nastase.
Intrebat daca va incerca sa-l convinga pe Sergiu Nicolaescu sa se razgandeasca in privinta deciziei sale, liderul social-democrat a raspuns afirmativ: „Eu personal, da”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.