Pastele bate la usa dar mielul lipseste din piete si supermarketuri!

Pastele bate la usa dar mielul lipseste din piete si supermarketuri!

0 220

In timp ce in alte judete si in capitala mieii sunt deja la vanzare, la Brasov tarabele sunt inca goale, iar ciobanii nu se grabesc sa apara in piete mai devreme de miercuri. Cei care vor veni sunt doar micii producatori pentru ca oierii cu mii de capete in turma prefera exportul. Dar miei nu se gasesc nici in supermarketuri, care se vor aproviziona pe ultima suta de metri.
In timp ce in capitala si in alte judete s-au organizat piete pentru miei vii, care vor fi sacrificati in locatii autorizate, brasovenii mai asteapta pana miercuri pentru a-si cumpara mediul de Pasti. Unii dintre ei se panicheaza deja in fata tarabelor goale din piete. Daca unii sunt dispusi sa scoata din buzunar macar de-o pulpa de miel la tava, altii si-au luat gandul de la friptura traditionala din meniul de Paste.
Oierii nu se sinchisesc insa ca in piete brasovenii isi pierd rabdarea in asteptarea mieilor. Ciobanii care detin turme de sute si chiar mii de capete au descoperit de mai multa vreme beneficiile exportului, mai ales in tarile arabe
Daca clientii din piete isi fac griji ca masa de Paste va fi mai saraca decat in alti ani, nici ciobanii cu turme numeroase nu sunt scutiti de emotii. Conflictele din Libia si, in general, din tarile arabe, pun in pericol si vanzarea mieilor. Este motivul pentru care oierii spera la o crestere a vanzarilor pe pietele europene. Mieii sunt vanduti in general, vii, la o greutate de 30 de kilograme, prin intermediari.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.