Legea pensiilor Curtea Constitutionala joaca sah cu politicienii

Legea pensiilor
Curtea Constitutionala joaca sah cu politicienii

0 237

Judecatorii Curtii Constitutionale au decis sa amane pentru miercurea viitoare – 6 octombrie, dezbaterea contestatiilor depuse de PSD si PNL la Legea pensiilor, anunta Agerpres. Dezbaterea era programata initial pentru astazi.
„Avand in vedere cererea formulata de unii judecatori pentru o mai buna studiere a problemelor ce fac obiectul celor doua sesizari, Plenul Curtii Constitutionale a decis, in baza dispozitiilor art.58 alin.(3) din Legea nr.47/1992, intreruperea deliberarii si reluarea acesteia in data de 6 octombrie 2010”, se arata intr-un comunicat al CCR.

Legea pensiilor a fost adoptata, in urma cu doua saptamani, de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, dupa o sedinta-maraton de mai multe ore, in forma in care a fost promovata de Guvern si adoptata si de Senat. Legea a fost adoptata cu 170 de voturi pentru, 2 impotriva si 3 abtineri. In favoarea ei au votat deputatii PDL, UDMR si independentii, in timp ce deputatii PSD si PNL au parasit sala, in semn de protest fata de respingerea amendamentelor sustinute de ei – printre care s-au numarat cel privind varsta de pensionare de 63 de ani pentru femei si cresterea punctului de pensie.
Atat PNL, cat si PSD au depus, joia trecuta, la Curtea Constitutionala, sesizari in care contesta prevederile legii, dar si modalitatea de adoptare a acesteia.
Liderul social-democrat Victor Ponta a anuntat, joia trecuta, ca PSD intentioneaza sa demareze, alaturi de celelalte grupuri parlamentare din opozitie, procedurile de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, in cazul in care acesta va promulga Legea pensiilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.