Trei brasoveni in Top 500 Miliardari

Trei brasoveni in Top 500 Miliardari

0 245

Oamenii de afaceri Ioan Neculaie, Calin Costan si Mihai Miron se numara printre cei 500 de investitori ale caror averi fac cat un sfert din PIB-ul Romaniei. Ioan Neculaie are o avere estimata la 80 – 82 de milioane de euro si desfasoara afaceri in constructii, turism, agricultura si sport. 60 de milioane de euro insumeaza averea celui de-al doilea brasovean, Calin Costan, ale carui activitati se concentreaza in constructii, servicii pentru industria electronica sau imobiliare. Mihai Miron este creditat cu o avere de 42 – 45 de milioane de euro, obtinuti din productia si retailul de medicamente, zootehnie si industrie alimentara.
Dinu Patriciu ocupa primul loc in a doua editie a Topului Forbes Romania 500 miliardari, cu o avere de 2,3 miliarde euro, urmat de Frank Timis creditat cu peste un miliard euro. Ion Tiriac ocupa locul al saselea, cu 750-800 milioane euro, in timp ce Gigi Becali se situeaza abia pe locul 22, cu o avere de 200 milioane euro. Ceva mai mult, 215 milioane euro, sunt inregistrati in dreptul numelui lui Sorin Ovidiu Vantu.
Cea mai notabila iesire din top este cea a lui Constantin Penescu, proprietarul lantului de retail Pic, a carui avere nu a mai atins pragul minim de intrare in top, 7-8 milioane euro, dupa ce anul trecut ocupase locul 59, cu 100 milioane euro.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.