Profesori ANTIDROG in scolile brasovene

Profesori ANTIDROG in scolile brasovene

0 239

Agentia Nationala Antidrog va pune, la Brasov, in aplicare un program de constientizare a efectelor dezastruoase a consumului de droguri.
„Proiectul vizeaza informarea a 300 de cadre didactice in vederea identificarii persoanelor din mediul scolar care ar avea nevoie de asistenta in dependenta de droguri. In acest moment exista tineri care au nevoie de ajutor”, a declarat, pentru bzb.ro, Adriana Samson, PR Centrul Antidrog Brasov. Din fiecare unitate de invatamant va participa cate un cadru didactic. Pana in acest moment s-au inscris 273 de profesori. Programul de instruire a profesorilor este unic la nivel national si se intentioneaza prelungirea lui pe durata a inca 5 ani.
Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Brasov, este o structura infiintata in anul 2005 luna septembrie.
Printre serviciile pe care le ofera Centrul de la Brasov se numara si cele de prevenire a consumului de tutun, alcool si droguri:
Reprezentantii institutiei organizeaza proiecte, campanii, activitati de informare – educare – sensibilizare a populatiei in scopul prevenirii consumului de tutun, alcool si droguri in scoala, familie si comunitate
Promoveaza implicarea voluntarilor (elevi, studenti, specialisti) in activitati de prevenire
Organizeaza cursuri, seminarii, conferinte pentru specialistii din domenii conexe prevenirii consumului de droguri (educatie, promovarea sanatatii, protectia drepturilor copilului, prevenirea criminalitatii, etc.)
Colaboreaza cu institutiile si autoritatile publice locale, cu organizatiile neguvernamentale
Ofera materiale de informare-documentare specifice prevenirii consumului de droguri.
Beneficiarii sunt elevi, studenti, parinti, profesionisti, membrii ai comunitatii locale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.