PROGNOZA METEO Vremea se raceste simtitor si vin ploile

PROGNOZA METEO Vremea se raceste simtitor si vin ploile

0 220

Ploile de la sfarsitul saptamanii trecute, calde si cu tunete, se vor transforma in plole toamnei. Doar marti inca ne mai bucuram de aerul cald, de miercuri acesta este rapid inlocuit de o noua masa de aer rece. Astfel, toamna incepe sa isi intre in drepturi, iar de joi vremea se raceste simtitor si instabilitatea atmosferica va fi accentuata.

Marti La Bucuresti marti se anunta vreme frumoasa si calda inca. Maxima termica a zilei urca pana la 26 – 27 de grade, in conditiile unui cer variabil. Vantul sufla moderat.

Miercuri insa, vremea se raceste simtitor si instabilitatea atmosferica este accentuata. Cerul este acoperit de nori in mare parte din tara, ploua serios in regiunile sud-estice, si local si in jumatatea de nord a tarii. In sud-vest innorarile sunt doar temporare si ploile apar numai izolat.
Vantul are si el intensificari in regiunile sudice, dar si pe creste. La munte, trecator, in noaptea urmatoare este posibil sa cada si cativa fulgi de zapada. Temperaturile maxime, cu aproximativ 5 – 6 grade mai scazute decat mediile multianuale pentru sfarsit de septembrie, se incadreaza intre 11 – 12 grade in nord-vestul si centrul tarii si 21 de grade in sudul extrem, in Lunca Dunarii.
Si in Capitala temperatura aerului scade si vremea devine instabila. Numai 20 – 21 de grade se mai aduna la amiaza, pentru ca cerul este acoperit de nori si ploua temporar.

Joi vremea se raceste si mai tare. Ploile ocupa arii extinse in sud-estul tarii mai ales in prima parte a zilei, asa ca bucurestenii nu vor avea decat 20 de grade la amiaza si ploi mai toata dimineata.
La munte vorbim deja de lapovite si chiar ninsoare, in timp ce temperaturile la nivelul intregii tari vor fi intre 10 grade in nord si cel mult 20 la Alexandria, Giurgiu si Contanstanta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.