Zone umede si fierbinti in buget

Zone umede si fierbinti in buget

0 120

Carcotasii si Opozitia sunt rai. Lor nu le plac de bugetul lui Boc, asa cum ar spune Marean Vanghelie daca l-ar intreba si pe el cineva ce crede despre bugetul pe 2012, asa cum a fost el prezentat ieri de catre premier in fata Camerelor reunite ale Parlamentului. Alde Ponta si comentacii au carcotic ca interventia lui Boc a fost, ca de obicei, foarte plictisitoare, si ca insailarea botezata foarte pompos cu numele de buget pe anul viitor este foarte arida si extrem de uscata.
Gresit. Daca ascultau mai cu luare-aminte sau citeau ceva mai atent hartogaria aferenta, ar fi putut descoperi ca alocarile pentru zonele umede ale Ministerului Mediului cresc in 2012 cu – tineti-va bine – 5.000%. Exact. Cinci mii la suta. Unde-i seceta din buget, atunci, cand fondurile baltesc de-a dreptul in documentatia pregatita minutios de aparatul tehnic al premierului? Nuuuu, oamenii sunt rai si ofticati ca Guvernul are un buget pe care masinaria pe care o controleaza in Parlament l-ar fi votat oricum fara speech-ul-alocutiune-omagiu pe care Boc si l-a dedicat singur de la tribuna.
Este, desigur, doar o coincidenta, ca daca la Ministerul Mediului zonele umede sunt pretaluite in exces, ariile fierbinti raman tot cele din ministerul condus de Elena Udrea, pentru cheltuielile caruia s-a plusat din nou pentru 2012.
Asa ca Boc putea sa-si crute foarte bine eforturile de a imbraca in mod covingator bugetul pentru convingerea parlamentarilor ca a facut din nou pe croitorasul cel viteaz in lupta cu risipa. A spus-o Victor pe vremea cand izbutea cate-o Po(a)nta mai reusita: Elena Udrea este un Traian Basescu cu fusta. Singura diferenta este ca macar acum zonele umede si cele fierbinti nu se gasesc sub aceeasi piesa vestimentara. O strategie care se aplica, de altfel, si la nivelul Serviciilor, blagoslovite si ele cu banet la greu anul viitor, unde functiona oricum expresia de ordine „Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati!”.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.