Tuneluri ale regionalei CFR Brasov intra in modernizare

Tuneluri ale regionalei CFR Brasov intra in modernizare

0 126

Potrivit mediafax CFR SA a semnat la sfarsitul saptamani trecute opt contracte cu o valoare totala de 215,7 milioane euro pentru modernizarea a cinci gari, construirea tronsonului Vintu de Jos – Coslariu si lucrari la cinci tuneluri, proiecte finantate din fonduri europene nerambusabile. Doua contracte au fost semnate cu asocierea Swietelsky – Sopmet – Dafora pentru modernizarea a cinci tuneluri din regionalele Brasov si Timisoara. Valoarea cumulata celor doua contracte este 4,9 milioane euro.
Un alt contract, de 176,18 milioane euro, se refera la modernizarea tronsonului Vintu de Jos – Coslariu, (35,4 kilometri) din judetul Alba, care a fost semnat cu firma italiana Impressa Pizzarotti. Contractul are o durata de executie este doi ani si jumatate, la care se adauga doi ani de garantie. Termenul de finalizare este anul 2014, scrie sursa citata.
Ultimile cinci contracte au fost semnate pentru modernizarea garilor din Braila (Arcada Company – Leonhard Weiss – Isaft Litoral – 7,6 miloane euro), Piatra Neamt (Confer Group – Wiebe Romania – Radaria – 4,7 miliioane euro), Sf. Gheorghe (Confer Group – Wiebe Romania – Radaria – 5,97 milioane euro), Vaslui (Arcada Company – Leonhard Weiss – Isaft Litoral – 5,05 milioane euro) si Pitesti (Unicon – Leonhard Weiss – 11,31 miliioane euro). Toate contractele pentru gari au o durata de executie a lucrarilor de un an si sionci luni, mai putin statia din Pitesti, care are un termen de doi ani si doua luni de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor. Perioada de garantie pentru lucrari este de doi ani.
Sandu Dumitru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.