Riveranii din Centru isi apara abuziv parcarile?

Riveranii din Centru isi apara abuziv parcarile?

0 179

Pe strazile din centrul istoric, riveranii obisnuiesc sa blocheze locurile de parcare. Pe strazile Nicolae Balcescu si Castelului, carosabilul – dar si trotuarele – sunt intesate de lazi goale, containere, borduri, menite sa-i atentioneze pe soferi sa nu blocheze accesul in curti dar si pentru a rezerva locurile de parcare. Abuzul riveranilor este concurat de nesimtirea multor conducatori auto, care parcheaza unde ii taie capul.
Pe Castelului sau Nicolae Balcescu, dar si pe altre strazi din centrul vechi al Brasovului, conducatorilor auto li se intampla frecvent sa nu gaseasca locuri de parcare, nici dupa ce se invart de doua-trei ori prin zona. Nici chiar locurile neocupate de masini nu pot fi folosite, pentru ca riveranii le ingradesc sau le blocheaza, pentru a si le rezerva. Semne de circulatie din cele mai ingenioase, lazi goale, pubele de gunoi, cabluri, bucati de bordura sau pietre – oamenii folosesc tot ce le cade in mana pentru a-i impiedica pe soferi sa parcheze in fata caselor. Politistii locali au apelat joi la o firma de salubritate pentru a curata toate obstacolele puse de riverani in calea conducatorilor auto si ii sfatuiesc pe acestia din urma sa reclame toate cazurile de blocare pe care le constata. Si locatarii zonei sunt invitati sa semaleze orice parcare abuziva,
Minunea curatarii obiectelor care blocheaza parcarile nu a durat nici o zi. Pe trotuare au aparat alte obstacole. Daca riveranii comit un abuz blocand locuri de parcare care nu le apartin, nici soferii care parcheaza in centrul vechi nu se sinchisesc de avertizarea Atentie garaj sau de marcajele care interzic parcarea. Motiv pentru care riveranii scot la bataie chiar si arsenalul greu si isi blindeaza semnele de avertizare. Patronul unui restaurant de pe Castelului are in dotare un astfel de indicator, pe care l-a montat pe un suport de lemn in care a batut zeci de cuie, ca sa taie oricui pofta de a-l sterpeli.
Dizabilitatile sunt cu adevarat un handicap pe strada Castelului. Soferii grabiti sa parcheze masina nu le lasa celor care se deplaseaza in carucior nici macar spatiul de a iesi din curte. Asa se face ca in fata unei porti marcate distinct cu un indicator reprezentand un invalid in carucior, pe care este inscrisa si rugamintea de a lasa macar un spatiu de 1,5 m pe trotuar, parcheaza regulat soferi care isi lasa masina la cateva palme de poarta.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.