Poiana Brasov – la nivelul marilor statiuni din lume

Poiana Brasov – la nivelul marilor statiuni din lume

0 116

Domeniul schiabil din Poiana Brasov va fi extins cu inca trei tronsoane de partii, iar transportul pe cablu se va prelungi cu doua trasee, aceasta fiind una dintre cele mai fierbinti stiri care ocupa un loc important in preferintele cititorilor brasoveni care abia asteapta sa vada cum Poiana Brasov va ajunge una dintre cele mai populare statiuni din estul Europei si nu numai.
Este vorba despre unul dintre cele mai importante proiecte ale Brasovului, si anume, demararea si totodata finalizarea in acest an a lucrarilor de reabilitare si modernizare a domeniului schiabil din Poiana Brasov, investitie care se ridica la 120 mil. lei (circa 28 mil. euro).
Proiectul este sustinut din fonduri ale Ministerului Turismului si din bugetul local al Primariei Brasov. Investitia prevede lucrari noi si de reabilitare a domeniul schiabil existent, construirea unui lac de acumulare de 120.000 de metri cubi (lucrarile au fost deja demarate) pentru inzapezirea a 60 de hectare de partii, instalatii de transport pe cablu, dezvoltarea infrastructurii conexe, energie electrica sau telecomunicatii.
„Intr-o perioada de criza profunda, cand intreaga planeta Pamant se confrunta cu criza, este important ca s-a demrat o investitie la munte, in Poiana. Se va bloca Brasovul, se va bloca DN1, turistii vor veni la Brasov cu parapanta, daca programul din munte se va finaliza pana la 24 decembrie”, spune George Copos, potrivit Ziarului Financiar.
„Aceasta investitie se ridica la nivel mondial, la nivelul marilor statiuni din lume. Vom avea pentru prima data in Romania 80 de hectare de domeniu schiabil, toate partiile vor fi acoperite cu zapada artificiala. Probabil se va lucra si in 2012 si in 2013 dar sunt convins ca va finaliza pana la urma”, spune Copos, potrivit aceleiasi urse.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.