Locuri insuficiente in caminele studentesti din Brasov

Locuri insuficiente in caminele studentesti din Brasov

0 241

Forfota mare in campusurile Universitatii Transilvania din Brasov. Studentii si-au luat in primire camerele aflate in cele 13 camine de pe Colina si din Complexul Memorandumului. Prioritate au avut cei cu note mari.
Universitatea Transilvania are la dispozitie 4.250 de locuri de cazare. Numarul de cereri a depasit 6.000. Asa se face ca prioritate la cazare au avut studentii din anul I care au intrat pe locurile fara taxa. Pentru restul, repartizarea s-a facut in functie de rezultatele la invatataura din anul trecut. Studentii cu mai mult de trei restante sunt nevoiti sa isi caute gazda.
Caministii vor plati pentru cazare 110 lei pe luna. Cei care invata pe locurile cu taxa vor scoate din buzunar lunar 175 de lei. In acesti bani, li se asigura apa calda non-stop, caldura pe timpul iernii, energie electrica si conexiune la internet. Taxele nu s-au mai majorat de doi ani de zile.
Conducerea Universitatii Transilvania spune ca va incerca sa mentina tarifele la cazare pana la sfarsitul anului academic. Acest lucru va fi posibil numai daca pretul energiei nu va creste cu mai mult de 20% pana in luna iulie a anului viitor.
Fata de anul trecut, numarul cererilor pentru cazare este mult mai mare. Astfel, cele 4250 de locuri ajung doar pentru 80% dintre studenti.
Pe timp de criza, tot mai multi studenti care vin la Universitatea „Transilvania” renunta la gazda in favoarea unui loc in camin.
Chiar daca nu sunt obisnuiti sa doarma in camera cu alti trei colegi, tot mai multi studenti solicita un loc de cazare.
„Din pacate, anul acesta vom putea onora in jur de 80% din cereri. Studentii care solicita cazare sunt din ce in ce mai multi, insa nu avem locuri pentru toti”, a declarat Constantin Duguleana, prorector in cadrul Universitatii „Transilvania”.
„Camerele au fost zugravite, deratizate si sunt in perfecta stare. Ne-am gospodarit mai bine si am constatat ca schimband retelele de apa si izoland termic cladirile costurile la caldura si apa se vor diminua”, a mai spus Constantin Duguleana.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.