Barbi pentru adulti si Barbie pentru copii

Barbi pentru adulti si Barbie pentru copii

0 262

Dupa barbile minuscule pe care le trage de cand e la guvernare, ministrul Funeriu de la Educatie a trecut la Barbi cu majuscula. Mai precis la Barbie, celebra papusa din trusoul fetitelor de astazi, inainte de a face trecerea la Hannah Montana, personajul cu replica in realitate, dupa care sunt innebunite toate pustoaicele. Ministerul pe care il conduce Funeriu a anuntat achizitionarea a 13.000 de papusi cu handicap, pentru gradinitele si cresele patriei. In schimbul a 2 milioane de euro si ceva maruntis, mii de Barbie in scaun cu rotile, cu carje, oarbe sau cu sindrom Down isi vor ocupa locurile in rafturile din gradinite. Psihologii din Educatie apreciaza – si pe buna dreptate – ca papusile malformate ii vor ajuta pe copii sa accepte diversitatea si mai ales sa devina toleranti fata de persoanele cu handicap.
Daca tot e sa pregatim copiii inca de la varste fragede pentru fetele urate ale realitatii cu care vor da piept la un moment dat, ministerele patriei mai au de cheltuit averi serioase. Poate n-ar strica sa le devoalam micutilor, tot in cadru ludic pentru a-i feri de traume, care este imaginea adevarata a parintilor, despre care ei cred inca, in ingenuitatea lor, ca sunt niste personaje de basm, frumoase, muncitoare si relaxate. Niste papusi stresate, contorsionate de presiunea grijilor si agresiunilor psihice de tot soiul ar fi niste replici de latex foarte potrivite ale genitorilor din viata reala, alergand bezmetic cat e ziua de lunga pentru a pune leu pe leu. Copiii ar deprinde incet-incet ca viata de familie nu e doar suma gingasiilor primite acasa si ca pretul unei vieti cat mai lipsite de griji cu putinta se plateste in riduri adanci si cearcane inestetice pe chipul parintilor. Cei mici ar descoperi ca mami si tati sunt mai posedati decat maleficul cuplu Addams de demonul taxelor si impozitelor, care ii imbranceste la cozi infernale si injositoare sa-si plateasca darile catre statul bun, drept si protector. Manuta aia din aceeasi Familie Addams, care umbla de colo-colo, bine infipta intr-un buzunar de jucarie le-ar oferi prichindeilor o idee despre cine-i buzunareste pe parinti in halul ala de nu mai au oamenii bani de-o papusa ca lumea pentru odrasle. Papusi cu expresii intr-un registru larg, de la nesiguranta, disperare si frica pana la sila si ura deasa vor simula perfect ceea ce simt parintii lor in Romania reala si ceea ce vor fi nevoiti sa nutreasca si ei la adresa guvernantilor in general.
Ministerul Educatiei ar face chiar economii serioase extinzand astfel programul spectacolului de papusi din lumea reala pentru cei mici. Salariile si Boc nu mai trebuie miniaturizate si pot fi reproduse la scara 1:1.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.