Fara muzica si televizoare pe terasele din Brasov

Fara muzica si televizoare pe terasele din Brasov

0 122

S-a terminat cu galagia de pe terasele din centrul Brasovului, ar zice unii. Altii ar spune s-a terminat cu distractia si voia buna. De asemenea, reuniunile ad-hoc la mesele de pe terasele brasovene realizate in momentul difuzarii vreunui meci de fotbal vor fi de-acum istorii de povestit copiilor.
Edilii au decis: fara televizoare!
Deci, pe terase nu vor mai fi acceptate televizoare si difuzarea de muzica (chiar si din interiorul perimetrului frontului de lucru)”. Va fi interzisa folosirea cablurilor electrice suspendate sau pozate pe paviment si a sistemelor de amplificare pentru difuzarea de muzica, iar neintretinerea umbrelelor, scaunelor, a meselor sau a jardinierelor de flori se va sanctiona.
Se pare ca edilii nostri sunt oameni care merg la culcare devreme si doresc ca si concetatenii lor sa aiba acelasi comportament adecvat unui oras turistic care se respecta.
Un lucru deosebit de important este acela ca orarul de functionare al teraselor amplasate pe raza municipiului Brasov va fi pana la orele 22.00.
Consiliul Local a aprobat noul regulament de desfasurare a comertului stradal in municipiul Brasov. Potrivit acestuia, pe terasele din municipiu „mobilierul va fi din lemn sau metal (fier forjat) aprobat de Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniul Natioal Brasov pentru zona istorica”.
Apoi, agentii economicii care solicita prelungirea abonamentului trebuie sa depuna cererea de ocupare a domeniului public, cu cel putin 15 zile inainte de expirarea duratei pentru care s-a eliberat abonamentul. Daca nu au platit insa la timp suma datorata potrivit abonamentului emis pana la sfarsitul lunii, pentru luna urmatoare, abonamentele vor fi transmise Directiei Fiscale Brasov in vederea recuperarii debitelor neachitate, amplasamentele urmand a fi dezafectate.
O alta prevedere se refera la imposibilitatea de a subinchiria terasa, iar daca sunt doua solicitari pentru acelasi spatiu se va aplica procedura de licitatie publica. Nerespectarea majoritatii celor prevazute in noul regulament constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala cuprinsa intre 500 – 1.000 lei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.