Bugetul de stat pe 2012 – o lege ilegala si neregulamentara!

Bugetul de stat pe 2012 – o lege ilegala si neregulamentara!

0 147

Proiectul legii bugetului de stat si cel al asigurarilor sociale de stat pe anul 2012 intra luni in dezbaterea comisiilor de specialitate, urmand sa fie discutate in plenul Parlamentului incepand cu 12 decembrie.
Comisiile de specialitate vor aviza bugetele ministerelor si institutiilor publice, iar comisiile reunite de buget-finante vor intocmi pana pe 11 decembrie raportul in cazul celor doua proiecte.
Parlamentarii au putut depune amendamente la cele doua proiecte pana duminica, la ora 16,00.
Opozitia a inaintat peste 8.000 de amendamente la aceste proiecte, amendamente ce vizeaza, printre altele, scaderea CAS, reducerea TVA si la blocarea Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii.
Guvernul a adoptat, pe 25 noiembrie, proiectele bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2012, cu estimari de crestere economica de 2,1% pe anul 2012 si o tinta de deficit de 1,9% din PIB.
Emil Boc – proiecul bugetului este responsabil si confera siguranta
Premierul Emil Boc a declarat, duminica, la TVR, ca proiectul bugetului de stat pe anul 2012 a fost realizat astfel incat sa fie evitata posibilitatea unor noi taieri de salarii si pensii.
Potrivit lui Boc, coalitia de guvernare ”nu s-a hazardat intr-o viziune populista, ci a preferat sa mearga in Parlament cu un buget responsabil”.
”Daca politicienii nu sunt responsabili, compromit viitorul tarii lor. (…) Daca am dubla pensiile si salariile ar insemna sa inchidem aceasta tara, sa ai bani de pe o zi pe alta. Noi nu ne-am hazardat intr-o viziune din aceasta, populista, si am preferat sa mergem in Parlament cu un buget responsabil si care ne confera siguranta. (…) Proiectul bugetului a fost constituit astfel incat sa nu ajungem la taieri de salarii si pensii”, a spus Boc, precizand ca liderii Opozitiei au propus amendamente care ar conduce la majorarea deficitului bugetar cu aproximativ patru procente.
”Bugetul, asa cum ni-l cere Opozitia, este unul de aventura. (…) Preferam siguranta si stabilitate in loc de iresponsabilitate, asa cum ne cer Ponta si Antonescu. Domnii acestia nu vad ca nimeni nu mai vorbeste limba populismului, a deficitelor mari in Europa? Parca vor cu tot dinadinsul raul acestei tari, doar pentru a obtine niste voturi in plus. Am convingerea ca romanii vor intelege pana la urma ca e mai preferabil sa mergi pe mana unor politicieni care spun lucrurilor pe nume, care ofera exact cat suporta economia si care nu renunta la cartea responsabilitatii”, a adaugat Boc.

Crin Antonescu: Legea bugetului este ilegala si imorala, reflecta „caracterul de tip securistic al statului”
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca proiectul de buget pe anul 2012, pe care l-a catalogat a fi unul al risipei electorale si al saraciei, reflecta „caracterul de tip securistic al statului” in viziunea lui Traian Basescu si Emil Boc.
„Proiectul de buget si bugetul reflecta, fara posibilitatea de a masca lucrurile, viziunea Guvernului, a Coalitiei de guvernare asupra directiei in care tara se indreapta. Acest proiect ne arata crudul adevar dincolo de demagogia, de lozincile, de povestile actualei puteri. Din punctul de vedere al PNL, sustinut cu cifre, bugetul pe 2012 pe care PDL si acolitii sai vor sa-l adopte e un buget al risipei electorale, al saraciei, al umilintei si al nedreptatii. Modul in care acest buget este construit reflecta mentalitatea guvernantilor, caracterul de tip securistic al statului pe care Basescu si Boc il aseaza chipurile reformat in Romania”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a explicat ca bugetele alocate serviciilor de informatii au crescut in detrimentul altor institutii. „In vreme ce fonduri destinate educatiei, culturii, agriculturii, muncii, protectiei sociale scad, capitolele care cresc si in acest an, asa cum au crescut si in ceilalti ani, sunt bugetele destinate institutiilor de forta, serviciilor de informatii, in principal SRI, SIE, SPP, in vreme ce nici salariatii bugetari, nici pensionarii nu recupereaza din pierderile pe care le-au suferit”, a afirmat liderul liberalilor.
Acesta a precizat ca varianta de deficit prognozata in proiectul de buget pentru anul 2012 sub 2% este nerealizabila anul viitor. „Obiectivul mascat este sa ajunga tot la un deficit de 3% sau chiar peste, dar sa utilizeze in scop electoral, prin rectificari repetate, miliarde de euro in scopuri pur electorale, miliarde pe care acum nu le au si pe care, in apropierea alegerilor le vor gasi”, a sustinut Antonescu.

Liderul liberalilor a completat ca bugetul pe 2012 poate fi caracterizat drept ilegal si imoral. ”Bugetul pe 2012 poate fi caracterizat ca o lege ilegala si neregulamentara, ca o lege imorala, ca o lege a subdezvoltarii economice care accentueaza criza, in loc sa o combata. E o lege a umilintei si saraciei romanilor, e o lege risipei si a coruptiei PD si asociatilor sai, a politizarii fondurilor publice si nu a prioritatii investitiilor. In fine, e o lege a subfinantarii educatiei, sanatatii si a administratiilor locale”, a afirmat Antonescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.