Solutie acida la disolutia bazica a autoritatii

Solutie acida la disolutia bazica a autoritatii

0 261

Coma politistului ajuns in spital dupa ce a fost lovit in cap cu o sticla de catre un interlop pe care il anchetase este un simptom corect al starii in care se gaseste autoritatea in Romanika. Media au ilustrat cu stiri si imagini de-a lungul vremii tabloul decaderii statutului de politist, de aparator in general al legii si ordinii in tara. Gazetari cu state vechi in presa scriu de multa vreme despre disolutia statului de drept in Romania, unde autoritatea este luata din ce in mai des in deradere de bandele de interlopi pe care justitia ii pune in libertate chiar si cand probele stranse impotriva lor pareau beton. Sceneta cu procurorul care ancheteaza si judecatorul care elibereaza este deja o piesa consacrata in sistemul de justitie, care suporta remixuri la intervale regulate. Aceleasi medii de informare au dezvaluit – chiar si foarte recent – cardasia sinistra dintre magistrati ai statului si capi ai mafiilor imobiliare, specializate in acapararea de imobile situate in buricul urbelor, prin tragerea pe sfoara a proprietarilor, cu concursul larg al altor functionari ai statului de prin primarii. Alte anchete au probat implicarea adanca a unor politistii in afaceri cu droguri, cu arme, cu prostituate.
Din toate ingredientele astea se poate incropi o realitate care arata ca mediile justitiare si asigurare a ordinii interactioneaza profund si complex cu paturile interlope. Motiv pentru care ultimii isi permit reactii de tot soiul – de la sfidare, jignire pana la agresiune fizica -in fata autoritatii statului, in orice fel s-ar manifesta ea.
Din fericire, autoritatea stie sa reactioneze si se tine darza in fata acestor atacuri miselesti. Au dovedit-o doi agenti comunitari, care deunazi au amendat prompt si eficient un tanar care a spus un banc cu politisti in parc. Ce mama dracului, unde-ajungem daca surpam prestigiul institutiei politienesti cu glumite d’astea destabilizatoare? Cred ca baietii vigilenti au fost deja decorati si se fac eforturi pentru inscrierea lor fara examen la nivelul doi de pregatire – cum raspunde organul la o injuratura.
Ma tem ca doctorii vor diagnostica multe come in randul politistilor pana absolv baietii aia doi intreg programul de riposta la agresiunea strazii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.