Lui Boc i-a reusit ramanierea

Lui Boc i-a reusit ramanierea

0 241

Mititelul dezarticulat si-a infruntat maestrul sforar, care ii misca membrele in sus si-n jos inca de la instalarea in fruntea Guvernului. Asa cum prognosticam – desi hazardat – Boc inaugureaza cel de-al nustiucatelea cabinet, din postura de premier. Nu degeaba nu si-a luat nicio zi de concediu anul asta si lucreaza de dimineata pana sera la propasirea patriei. A meritat. A facut ieri o naveta epuizanta pe ruta Cotroceni-Victoria-sediul partidului-Parlament, ca sa-i vizeze Traian Basescu virgulele din lista de remaniati, dar in final a reusit sa se mentina in capul colonei cu numele celor care raman in Guvern.
N-a fost putin lucru mersul asta funambulesc pe franghia intinsa sa plesneasca intre Traian Basescu, tripleta BVB, grupul reformistilor din partid si mai stiu eu ce interese sustin ori surpa din umbra guvernele pe care le tot preia. Mai ales cand Elena Udrea are chef taman atuci sa sara coarda chiar cu sfoara cu pricina, careia ii facuse si o mica bucla, cat sa-i intre lui Boc capul si sa nu-i mai iasa de-acolo decat la reconstituire.
Scapat teafar din preumblarea prin relieful accidentat al guvernarii, din care pandesc Prapastia Remaniabililor si Trecatoarea Demisilor, mecanismul muncitor in gol care este Boc risca sa faca figura de mare atlet montan, in ascensiune in ierarhia politica si sociala inca de cand era pionier.
Citesc diverse comentarii ale ziaristilor care l-au cunoscut pe politrucul supus pe vremea cand era parlamentar. Chiar si cei care nu-l agreeaza scriu ca era un deputat inteligent si cu mult umor. Doua atribute onorabile care au disparut din prestatia publica a lui Boc de cand e premier. Chiar asa ca degradeze guvernarea incat sa stearga orice urme ale fostei inteligente si simt al umorului si sa decoperteze o masinarie stricata care debiteaza metalic si mecanic niste platbande de vorbe goale? Presupusa diegeza intelectuala a lui Boc – daca a existat vreodata – a ajuns in fundul containerului cu span discursiv, cazut de pe batiul utilajului pe care isi strunjeste mesajele catre tara.
Parca suntem in partea a IV-a – doar e cabinetul Boc 4, nu? – din seria Piratii din Caraibe, in care corsarii damnati, sub blestemul maleficului Davy Jones, se transforma incet-incet in animale de mare, care le cotropesc trupul si chipurile cu excrescente solzoase si cornoase. Oameni-rechin, oameni-moluste si oameni-crustacee se plimba pe covertele corabiilor din film, chirciti sub greutatea maledictiei.
Pe corabia matelotului de la Cotroceni, omul-guvern Boc se joaca inca la pupa lui Basescu, inglodat in datorii si strivit sub blestemul celuilalt Jones. Dow Jones.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.