Ungaria, in topul sinuciderilor!

Ungaria, in topul sinuciderilor!

0 240

Ungaria se mentine, pentru al cincilea an, pe locul 5 in lume in ce priveste rata sinuciderilor, noteaza cotidianul Nepszabadsag citand date ale Biroului central de statistica. In fiecare an, in Ungaria se inregistreaza circa 2.400-2.500 de sinucideri, o tendinta de scadere fiind consemnata intre 1987 si 2006.
Anul in care au avut loc cele mai multe sinucideri a fost 1983, cand aproape 5.000 de unguri si-au luat viata.
Scaderea brusca a numarului de sinucideri in 1987-1988 trebuie pusa pe seama sperantelor si asteptarilor din societatea ungara, care nu s-au concretizat insa intre timp, sustine psihiatrul Tamas Zonda.
Directorul Institutului national de psihiatrie, Attila Nemeth, afirma ca stagnarea numarului de sinucideri incepe sa se transforme intr-o crestere. „Avem acum mai multe internari in spitale din cauza tentativelor de sinucidere, iar aceasta merge de obicei in paralel cu o crestere a numarului de sinucideri ‘finalizate'”, explica Nemeth.
In Ungaria consumul de alcool pe cap de locuitor este inca foarte ridicat, fenomen aflat in legatura cu depresia, mai spune Nemeth, precizand totusi ca se constata o tendinta de crestere a consumului de bere si vin in detrimentul bauturilor spirtoase.
Un alt factor de risc este rata inalta a sinuciderilor in randul varstnicilor, ceea ce sugereaza probleme in sistemul de asistenta sociala, afirma psihiatrul citat de Nepszabadsag.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.