Congresul Spiritualitatii Romanesti

Congresul Spiritualitatii Romanesti

0 196

Marti la Alba Iulia au inceput lucrarile celei de-a 15-a editii a Congresului Spiritualitatii Romanesti. Printre temele care vor fi discutate se numara problemele cu care se confrunta comunitatile romanesti in conditiile globalizarii si ale crizei economice mondiale.
Cei prezenti la eveniment vor participa si la actiunile organizate cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei si a sarbatoririi a 93 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia.
Congresul Spiritualitatii Romanesti este considerat a fi unica forma organizata si unitara de intrunire a romanilor din intreaga lume.
”Sunt romani din 30 de tari si zone de romanitate”, a precizat Victor Craciun, presedintele Ligii Culturale pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni.
Intrebati cu ce ganduri au venit la Alba Iulia si ce asteapta de la acest congres, romanii din diaspora au subliniat ca ei considera aceasta participare o datorie fata de tara.
”Am venit cu sufletul, cu dragoste si cu gandurile cele mai bune de unitate si credinta romaneasca”, a afirmat Marilena Kisser, sosita din Germania.
”Am considerat ca este o datorie a noastra, o datorie romaneasca sa fim cat mai aproape de tara noastra natala si de romanii nostri din tara”, a declarat, petru RRA, Nicolae Popa, venit din New York.

Sursa: RRA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.