CFR Calatori fuzioneaza pentru consolidarea pozitiei pe piata

CFR Calatori fuzioneaza pentru consolidarea pozitiei pe piata

0 130

CFR Calatori incearca din rasputeri sa se mentina pe piata si sa poata supravietui intr-un mediu in care, desi detine monopolul, se lupta cu tot felul de masuri incremenite in proiect.
CFR Calatori isi taie singur craca de sub picioare prin tarifele mari pe care le practica pentru o infrastructura care lasa mult de dorit.
Astfel, in vederea remedierii problemelor, compania nationala va fuziona prin absorbtie cu trei societati comerciale pe care le detine, care vizeaza exploatarea vagoanelor de dormit, restaurant si bar, vanzarea anticipata a biletelor si livrarea materiilor prime si pieselor de schimb pentru transport feroviar, fuziune prevazuta in acordul cu FMI.
Astfel, Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori CFR Calatori va fuziona cu Societatea Comerciala de Exploatare a Vagoanelor de Dormit, Cuseta, Restaurant si Bar CFR Gevaro, cu Societatea Comerciala de Vanzare Legitimatii de Calatorie CFR SCVLC si cu Societatea Comerciala de Aprovizionare si Desfacere Brasov CFR SCAD Brasov, potrivit unui proiect de hotarare de guvern publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.
Guvernul Romaniei si-a asumat o serie de obligatii in cadrul acordului incheiat cu Fondul Monetar International, in ceea ce priveste imbunatatirea rezultatelor societatilor monitorizate, printre care se afla si integrarea filialelor in cadrul Societatii Nationale de Transport Feroviar CFR Calatori, se arata in proiect. Fuziunea va asigura gestionarea mai buna a stocurilor de materiale si piese de schimb, eliminarea unor structuri paralele in ceea ce priveste vanzarea legitimatiilor de calatorie si stoparea pierderilor, reducerea subventiilor si asigurarea unui sistem coerent de coordonare a activitatii de transport feroviar public de calatori.
„In urma fuziunii se prognozeaza ca CFR Calatori isi va consolida pozitia pe piata, devenind astfel o prezenta mai importanta in domeniul transportului feroviar de calatori, putand concura cu succes la nivel national cu ceilalti operatori in domeniu. Tinand cont de faptul ca CFR Calatori detine controlul asupra societatilor ce urmeaza a fi absorbite, structura economica a grupului de societati comerciale nu va suferi modificari substantiale”, se precizeaza in nota de fundamentare.Personalul societatilor absorbite va fi preluat de CFR Calatori, cu mentinerea drepturilor salariale avute in contractele individuale de munca in vigoare pana la negocierea noului contract colectiv de munca.
Potrivit legii bugetului de stat, in 2012 subventia pentru transportul feroviar de calatori va fi redusa cu peste 26%, la 1,1 miliarde lei. Compania inregistra la finalul lunii iunie arierate de circa 600 milioane lei, urmand sa fie continuata politica de reduceri a cheltuielilor la serviciile de exploatare si diminuarea tarifelor la unele prestatii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.