Severin ne da clasa la coruptie

Severin ne da clasa la coruptie

0 147

Cuibarit in cochilia Parlamentului European, din care va fi scos afara doar cu forcepsul, Adrian Severin a mai produs o perla. Il stiti pe Adrian. Bursucul veninos dat in vileag de o echipa de jurnalisti britanici pretinzand bani – grei – pentru a face jocul unei companii private prin influentarea unor prevederi legislative europene. Europarlamentarul pe care PSD a fost nevoit sa-l ejecteze cu greu dupa ce toate probele erau impotriva lui si partidul n-a mai reusit sa stranga in timp util prostimea cum facea mai an si marsaluia spre parchete si instante ca sa puna presiune pe justitie pentru a-si apara vreun membru dovedit infractor.
Severin, care isi continua nestingherit mandatul in PE in sfidarea colegilor europeni care i-au cerut ritos sa-si dea demisia, a crezut de cuviinta ca expunerea publica de pe continent nu e suficienta pentru amploarea personalitatii sale. Omul vrut cu orice pret sa guste deliciile scenei publice si la noi, unde ipostaza sa de spagar european este totusi notorie. Revenirea nu s-a facut discret, ci la modul doct-impertinent, din postura de conferentiar la un seminar pe teme de ce credeti? De coruptie, in buna traditie a tupeului mioritic, care face ca indivizi prinsi cu mana pana la umar in bani de furat sa-ti arate inocent cealalta mana si se sa jure ca sunt ciungi din nastere.
In gargara plictisitoare si academica a lui Severin, o fraza a sclipit ca o nestemata in tezaurul nesecat de enormitati produse de lumea politica autohtona. Citatul este cu atat mai flagrant cu cat traduce atitudinea imbecil-indulgenta a opiniei publice romanesti pentru fapte de coruptie dovedita. „Cetateanul – a recitat cu aplomb Severin – este deranjat de coruptia mica, fiindca pe aia o vede si o simte el”.
Adanc panseu si limpede ca o proba in instanta. Pentru ca asta face bizonul: se inflameaza pe maruntisuri si pierde din vedere hotiile de proportii. Furtul la scara mare – ca in liga superioara in care joaca Severin – este, paradoxal, mai putin vizibil decat furtisagurile din proximitate. Si mult mai scuzabil in ochii alegatorului. Cel mai la indemana exemplu este chiar al tizului sau Nastase, care i-a si arajat conferita. Fraierii te cauta la termopane cand tu ai furat un cartier.
Conferentiind in patrie chiar pe tema coruptiei mari in care a fost dovedit mester, Severin da dovada de tupeu dublu: intai ca o face la propriu si apoi ne divulga si mecanismul prin care scapa de oprobriul vulgului.
Cu Severin, coruptia high life se imbogateste cu ghid explicativ
Eu zic ca omul mai merita un mandat.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.