CRF – disponibilizarile, atentat la circulatia feroviara!

CRF – disponibilizarile, atentat la circulatia feroviara!

0 252

Disponibilizarea oricarui salariat din sistemul feroviar inseamna un atentat la siguranta circulatiei, a declarat duminica, la un post privat de televiziune, presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, care a atras atentia ca salariatii s-ar putea sa decida oprirea lucrului.
“Disponibilizarea oricarui salariat din sistemul feroviar inseamna un atentat la siguranta circulatiei. Nu se mai poate asigura transportul in conditii de siguranta a circulatiei. Si asa, la ora actuala, in zona traficului pe infrastructura sunt depasiri ale regimului de munca in cazul salariatilor care lucreaza in zona traficului, conduc circulatia, de peste 200.000 de ore, la Calatori. La Marfa, personalul inregistreaza lunar zeci de mii de ore depasiri de regim, deoarece au ramas foarte putini mecanici, pentru ca au iesit la pensie sau au fost dati afara. La ultima disponibilizare 2.000 de mecanici au fost dati afara”, a explicat Mantescu.
Liderul sindical a subliniat ca, daca nu se va ajunge la un acord in urma negocierilor ce vor avea loc saptamana viitoare, cu reprezentantii Ministerului Transporturilor, ‘probabil calea ferata se va opri’. Acesta a precizat ca programul prezentat de ministrul Radu Berceanu este unul nerealist, ce nu isi atinge scopul.
Numarul de personal de la calea ferata va trebui sa fie redus intre 7.105 si 8.305 salariati pana in 2011, ceea ce va duce la economii totale de 787,96 milioane lei anul viitor, potrivit strategiei de restructurare a domeniului feroviar, realizata de Ministerului Transporturilor.
De la CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare, vor pleca 1.630 de salariati, din care 991 (61 la suta) personal operational, respectiv 639 (39 la suta) personal de specialitate si administrativ.
Reprezentantii sindicatelor din caile ferate vor avea luni noi negocieri cu reprezentantii MTI, carora le vor prezenta un program cu masuri clare pentru redresarea companiilor de cale ferata

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.