SPECTACOLE care inlocuiesc Cerbul de Aur 2010

SPECTACOLE care inlocuiesc Cerbul de Aur 2010

0 277

Chiar daca TVR a renuntat la organizarea unuia dintre cele mai importante festivaluri din tara noastra, cu traditie si o istorie de zeci de ani, Cerbul de Aur, brasovenii vor avea totusi parte de muzica buna la inceput de septembrie.
Din 8 pana pe 11 septembrie, Piata Sfatului va fi scena unor evenimente culturale organizate de Primarie sub egida „De la muzica oamenilor la muzica ingerilor”, informeaza bzb.ro.
Astfel, se continua seria manifestarilor organizate cu prilejul a 775 ani de atestare documentara a orasului Brasov cu mai multe evenimente programate in perioada 8 – 19 septembrie.
Seria acestora incepe cu concerte ale Operei si Filarmonicii din Brasov pe scena care va fi amplasata in Piata Sfatului.
Targul ONG-urilor, a VIII-a editie, este un alt eveniment organizat de Primarie in zilele de 11 si 12 septembrie, pe str. Diaconu Coresi. Dupa cum a declarat Cecilia Doiciu, director relatii Internationale din cadrul primariei Brasov, la manifestare vor participa aproximativ 25 de ONG-uri din Brasov care vor sa isi prezinte activitatea pe care o desfasoara, sa devina cunoscute brasovenilor si ce este mai important, sa atraga voluntari. Tot in zilele de 11 si 12 septembrie Primaria Brasov si Asociatia EuroTrainer organizeaza, pentru prima oara in Romania un eveniment de plimbare in aer liber, organizat pe plan mondial de Federatia Internationala de Sport Popular/Internationaler Volkssportverband (FISP/IVV).

Programul evenimentelor:
8 septembrie, ora 19.30 – „Opera in Piata Sfatului” Program de muzica sacra inchinat zilei de Sfanta Maria, protectoarea Brasovului din acest an. Cunoscutii artisti ai Operei vor interpreta arii celebre, duete si coruri din opere si operete Retragere cu torte a Brigazii 2 Vanatori de Munte.
9 septembrie, ora 19.30 „Felicia – Fata din Vis” Va fi un eveniment multimedia in care muzica se va impleti cu imaginile video si efecte de scena de ultima generatie; spectacolul va reuni, alaturi de protagonista Felicia Filip, muzica rock reprezentata de formatia „Compact” si blues-ul sustinut de Mike Godoroja & The Blue Spirit.
10 septembrie, ora 19.30 „Farmecul dansului” Solistii si corpul de balet ai Operei Brasov vor prezenta fragmente din spectacole celebre clasice si moderne.
11 septembrie, ora 19.30 – „Muzica si dans” Filarmonica Brasov va urca pe scena din Piata Sfatului sub bagheta maestrului dirijor Ilarion Ionescu-Galati.
In cadrul spectacolului vor evolua dansatori profesionisti pe care muzica ii va purta pe acorduri celebre de vals si tango.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.