Slujba arhiereasca la Dambu Morii

Slujba arhiereasca la Dambu Morii

0 156

Situata in apropiere de Brasov, pe drumul spre statiunea Predeal, micuta comunitate de la Dambu Morii a fost in sarbatoare in Duminica a XXVI-a dupa Rusalii. Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfanta Liturghie in capela amenajata in demisolul Bisericii ‘Sfintii Parinti Ioachim si Ana’, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Spatiul liturgic s-a dovedit a fi insuficient pentru multimea de credinciosi din toate comunitatile Parohiei Timis, insa credinciosii din Dambu Morii isi marturisesc speranta ca in curand lacasul de cult sa poata oferi spatiul necesar slujbelor religioase. Biserica inchinata parintilor Fecioarei Maria a fost inceputa in 2007, iar acum se lucreaza la acoperis, urmand ca in viitorul apropiat sa se porneasca lucrarile de tencuire si amenajare interioara.
In cadrul Sfintei Liturghii, parintele protopop Sorin Serban a citit Pastorala Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, document elaborat si semnat de ierarhii romani cu prilejul sarbatoririi anului Familiei Crestine. Scrisoarea pastorala, trimisa catre tot clerul si credinciosii din Patriarhia Romana, a subliniat importanta familie crestine intr-o societate din ce in ce mai secularizata, sfintenia familiei si misiunea ei de a naste prunci, precum si pericolele modernitatii la adresa vietii de familie.
La finalul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurentiu a oferit distinctia de iconom stavrofor parintelui Laurentiu Milotoiu, iar actualului paroh, parintele Gheorghe Constantin Neagovici, i-a oferit distinctia de sachelar. Acestea au fost acordate atat pentru truda depusa in ultimii ani in a zidi lacasuri de inchinare la Timis, dar si pentru a da curaj si putere actualului paroh si comunitatilor brasovene in a finaliza lucrarile de constructie.
Parintele Neagovici a multumit in numele tuturor credinciosilor pentru vizita pastorala si i-a oferit Parintelui Mitropolit o icoana. IPS Laurentiu a vizitat apoi santierul bisericii, pentru a vedea stadiul lucrarilor la zi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.