Cele mai dorite cartiere din Brasov: Astra si Racadau

Cele mai dorite cartiere din Brasov: Astra si Racadau

0 242

In urma desfasurarii unei analize amanuntite a pietei imobiliare din Brasov, compania Darian DRS, care a realizat studiul cu pricina, a ajuns la niste rezultate interesante in ceea ce priveste localizarea celor mai dorite apartamente din oras.
In primul rand, s-a observat ca majoritatea tranzactiilor au in vedere apartamentele din blocuri.
Preturile locuintelor stagneaza la Brasov, iar cele mai multe tranzactii sunt cele rezidentiale. Fata de ultimul semestru al anului trecut, preturile locuintelor nu au mai suferit modificari vizibile de preturi.
Cele mai cautate aprtamente vechi raman cele cu doua camere, ale caror preturi oscileaza intre 35.000 si 50.000 de euro, iar acestea sunt localizate, mai ales, in doua dintre cartierele brasovene: Astra si Racadau.
Cumparatorii si-au exprimat dorinta cu predilectie pentru aceste zone ale orasului deoarece, spun ei, au acces la principalele artere si centre comerciale din oras si de la marginea lui.
„In Brasov, preturile medii la apartamentele vechi au inregistrat, per ansamblu, o scadere de 2% de la un semestru la altul, media fiind de 920 euro/mp suprafata utila”, se arata in raportul intocmit de compania Darian DRS.
Cele mai ieftine locuinte raman cele situate in Bartolomeu, Noua, Tractorul si Triaj.
Cele mai scumpe apartamente noi se gasesc in zona 1, in complexele «Tampa Gardens» si «Sub Cetate», unde pretul mediu este de 1.150 euro/mp suprafata utila, se arata in acelasi studiu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.