LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim Dracula, mortul viu – Dacre Stoker,...

LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim
Dracula, mortul viu – Dacre Stoker, Ian Holt

0 259

Dracula, mortul viu – Dacre Stoker, Ian Holt
Personajele celebre create de Bram Stoker isi continua cruciada impotriva raului in Dracula, mortul viu. Pornind de la insemnarile lui Bram Stoker, aflate in arhiva familiei, Dacre Stoker, stra-stranepotul lui Bram Stoker, si Ian Holt, scriitor si scenarist, au creat o continuare a romanului-cult Dracula, in spiritul intentiilor literare si in stilul lui Stoker, parintele lui Dracula si intemeietorul genului horror
Au trecut 25 de ani de cand Dracula a fost rapus in castelul lui din Transilvania. In acest rastimp, Mina si Jonathan Harker au avut un fiu, Quincey, care viseaza o cariera artistica, incurajat de un misterios actor roman, doctorul Seward a cazut prada dependentei de morfina, Arthur Holmwood a lasat furia si resentimentele sa-i macine viata, iar profesorul Van Helsing a ajuns un batran aparent inofensiv. Echilibrul precar al vietilor lor, marcate de tragediile trecutului, este spulberat atunci cand o mana ucigasa incepe sa-i vaneze. Sa fi inviat Dracula, insetat de razbunare? Sau o forta mult mai cumplita ameninta sa cotropeasca lumea, scufundand-o in intuneric? Strazile sumbre ale Londrei invadate de ceturi devin scena unei neasteptate si sangeroase infruntari finale.

Cu dragostea la control – Katie Fforde
Katie Fforde este una dintre cele mai apreciate scriitoare de romane de dragoste din Marea Britanie, membra a celebrei Romantic Novelists’ Association.
Cu dragostea la control este un roman inteligent si amuzant, beneficiind de toate ingredientele care au facut o celebra pe Katie Fforde. Cind sotul o paraseste din senin pentru o femeie mai tinara si mai frumoasa, Jo se pomeneste in situatia de a si schimba traiul tihnit si casnic pe o existenta mult mai aventuroasa, pe o barja de pe Tamisa. Obisnuita fiind sa traiasca din banii sotului, nu i ia mult sa si dea seama ca va avea nevoie de o reprofilare rapida pentru a reusi sa si cis¬tige existenta ca femeie independenta. Dora, cealalta eroina a cartii, evadeaza din fata obligatiilor de familie si din atmosfera apasatoare de provincie pentru a scapa de o viitoare casnicie lipsita de pasiune, ajungind astfel sub aripa protectoare a lui Jo. Cu toate ca nu se pricep deloc la ambarcatiuni si la chestiuni navale in general, ambele femei sunt hotarite s o scoata singure la capat, barbatii fiind, pentru ele, ultimul punct de interes din lume. Dar se trezesc implicate intr o aventura inedita pe mare, in compania a doi pretendenti care cu greu se lasa respinsi.

V.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.