Se pregateste Nunta de Aur pe 20 decembrie, la Brasov

Se pregateste Nunta de Aur pe 20 decembrie, la Brasov

0 161

Cuplurile care, anul acesta, au implinit 50 de ani de casatorie neintrerupta sunt invitate sa participe la „Nunta de aur”, sarbatoare ce va fi organizata in data de 20 decembrie, la Sala Mare a Restaurantului Aro Palace.
Incrierile au inceput de ieri, 21 noiembrie, si se fac la camera 25 – Arhiva Starii Civile, din Primaria Brasov.
Cei care doresc sa participe trebuie sa depuna copii dupa actele de identitate si dupa certificatul de casatorie. Pensionarii vor avea parte de o cununie simbolica la Starea Civila, iar apoi de o petrecere pe cinste.
Cuplurile din Brasov care au implinit 50 de ani de convietuire se pot inscrie la evenimentul Nunta de Aur.
Dupa desavarsirea nuntii cel mai important lucru pe care il ai de facut este sa apreciezi omul de langa tine, sa te bucuri de toate cate iti ofera viata si sa sarbatoresti cat mai multi ani petrecuti impreuna.
Pentru fiecare aniversare importanta exista cate un simbol specific. Este bine sa le cunosti pentru a te putea pregati din timp cu accesoriile specifice si a te putea bucura din plin cu partenerul tau.
Prima ta aniversare este chiar ziua nuntii care mai poarta numele de nunta verde sau de bumbac.
A treia aniversare este nunta de piele. Poate suna ciudat sa asociezi nunta cu pielea, dar exista totusi o explicatie logica: asa cum pielea devine fina doar dupa ce este prelucrata si tabacita, asa si tinerii casatoriti devin cu adevarat un cuplu dupa ce trece o vreme si dispar inevitabilele disensiuni initiale.
A cincea aniversare este nunta de lemn. Asemeni lemnului care se ciopleste cu rabdare si perseverenta si casatoria este o opera la care cei doi isi aduc aportul si o construiesc zi de zi.
A saptea aniversare este nunta de cupru. Cuprul este metalul zeitei Venus, protectoarea iubirii si a relatiilor fericite.
A zecea aniversare este nunta de trandafir. Odata cu trecerea anilor relatia de cuplu ajunge la maturitate si infloreste asemeni trandafirilor, florile dragostei.
A douazecea aniversare este nunta de portelan, adica a linistii si a fericirii reinnoite.
A douazeci si cincea aniversare este nunta de argint, simbol al curateniei. Acest eveniment se poate sarbatori si in biserica, ocazie cu care se pun cununi de argint pe capul celor doi si se schimba verighete de argint care la insotesc pe cele de aur.
A patruzecea este nunta de rubin, piatra pretioasa sugerand iubirea consistenta si durabila.
A cincizecea aniversare este nunta de aur cand cei doi sunt incununati cu coroana de aur si legatura lor este din nou consfintita de biserica. Verighetele sunt innoite, semn al inceperii unui nou ciclu existential.
A saizecea aniversare este nunta de diamant, simbol al dragostei nesfarsite.
A saizeci si cincea este nunta de fier, simbol al unei vointe implacabile de a fi impreuna la bine si la greu, in sanatate si boala.
A saptezecea aniversare este aceea a gratiei, a recunostintei.
A saptezeci si cincea aniversare este aceea a bijuteriei coroanei. Cei care ajung sa sarbatoreasca acest moment sunt cu adevarat de invidiat pentru ca au gasit in celalalt un adevarat partener pe viata, loial si prezent in permanenta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.