Brasovul fara autostrada dar cu giratorii! Berceanu doar in survol peste...

Brasovul fara autostrada dar cu giratorii!
Berceanu doar in survol peste Tampa!

0 230

Brasovul ramane in continuare boicotat de ministrul Berceanu cel care birjareste Ministerul Transporturilor. In anul 2005 promitea ca va demara lucrarile la Autostrada Transilvania si pe Tronsonul Brasov-Targu Mures. In anul urmator amana demararea lucrarilor pentru anul 2008. In ce priveste Autostrada am ramas cu promisiunea si cu plimbarile ministrului cu avionul personal. In plus dl ministru ne-a mai si luat sau sters de harta Ocolitoarea Mare. Tot in 2005 spunea alaturi de ministrul Dobre ca vor incepe imediat lucrarile la Ocolitoarea Mare a Brasovului, cu finantare asigurata inca de pe vremea lui Miron Mitrea. La inceputul anului 2006 ministrul Berceanu promitea in fata unei asitente (primar, alesi locali, parlamentari si presa} ce umplea Sala 120 de la CJ Brasov, ca in anul 2008 va termina Ocolitoarea Mare. Ca a fost doar o promisiune si ca nu a terminat-o vedem cu totii. In schimb putini brasoveni stiu ca la sfarsitul anului 2009 Banca Mondiala, finantatorul investitiei (contract semnat cu Guvernul roman), dupa ce a asteptat mai bine de cinci ani incepereea luicrarilor a retras banii datorita neutilizarii. Trebuie sa spunem ca nu intelegem ca o astfel de situatie se intample cu un brasovean (domiciliaza in Brasov), in Guvernul Boc – Nita Constantin. Este foarte trist sa ai pe cineva in Guvern si acesta sa nu fie preocupat de o astfel de investitie si sa fie indiferent la astfel de lucruri. Ar fi trebuit sa mobilizeze toti brasovenii pentru a salva investitia. Nu a facut-o pricum nu a salvat nici „Stegul” sau „Tractorul”.

Sa fie in dusmanie portocalii cu brasovenii?
In alte zone ale tarii se pot face si autostrazi sau se pot inaugura ocolitori. La Brasov, dupa cum vedem NU.
Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat sambata ca in 2011 se va finaliza autostrada Arad – Timisoara si va incepe constructia autostrazii Nadlac – Arad si Timisoara – Sibiu, transmite Mediafax. Berceanu a facut aceasta declaratie la Lugoj, unde a inaugurat, impreuna cu premierul Emil Boc, Centura de ocolire a municipiului.
Intrebat de premierul Emil Boc ce lucrari vor fi finalizate in Banat anul viitor, Berceanu a raspuns:”In 2011 avem centura Caransebesului, o sa terminam cele doua portiuni de autostrada de la Arad la Timisoara. O sa dam drumul la portiunea de autostrada de la granita pana la actuala centura ocolitoare Arad. Si de la Timisoara pana la Sibiu, practic, toate portiunile de autostrada vor fi pornite”.
Ministrul Transporturilor a spus ca „in curand” va fi anuntat castigatorul tronsonului de autostrada Deva – Orastie, o lucrare ce costa 180 de milioane de euro.
Berceanu a adaugat ca in primavara anului viitor se va lucra pe toate tronsoanele de autostrada „care sunt cuprinse in planurile cu Uniunea Europeana si finantatori BEI, BERD”, daca „nu vom avea o surpriza cu ceva contestati”.
Radu Bercanu a declarat ca portiunea de autostrada intre Sibiu si Pitesti va fi concesionata „cam dupa modelul in care am avut Comarnic – Brasov. Ne-am asigurat de la inceput de suportul celor de la Banca Europeana de Investitii si de la Uniunea Europeana, care de la incheierea caietului de sarcini si pana la toate celelalte lucruri pentru aceasta licitatie vor fi alaturi de noi”.
La alti se poate la Brasov mai avem de asteptat. Cat vom astepta ramane de vazut. Oricum, cu acest Berceanu sef la Transporturi se pare ca nu se va misca nimic la Brasov in zone investitiilor in infrastructura rutiera in afara de densuri giratorii. Daca ce declara, legat de Autostrada Sibiu-Pitesti, este adevarat atunci suntem condamnati de Basescu si acest individ sa nu vedem prea curand autostrada pe Valea Prahovei. Si o autostrada Bucuresti-Brasov se va face doar pana la …Ploiesti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.