Campionatul Mondial de gimnastica din 2014 va avea loc in China

Campionatul Mondial de gimnastica din 2014 va avea loc in China

0 133

China a fost desemnata sa gazduiasca Campionatul Mondial de gimnastica artistica din 2014, potrivit deciziei forului international de profil (FIG).

Anuntul a fost facut sambata, cu ocazia semnarii contractului cu Asociatia Chineza de Gimnastica, la Birmingham, unde au loc Campionatele Mondiale de Trampolina. Editia din 2014 a Mondialelor de gimnastica artistica este cea de-a 45-a si se va derula intre 3-12 octombrie, la Nanning, în Guangxi Sports Center Gymnasium.

China va gazdui pentru a doua oara o editie a Campionatului Mondial, dupa cea de la Tianjin, din 1999, atunci cand gimnastica romaneasca a cucerit 8 medalii, din care trei de aur, prin Marius Urzica (argint, la cal cu manere), Maria Olaru (aur, la individual-compus), echipa feminina (aur, in componenta Maria Olaru, Simona Amanar, Loredana Boboc, Andreea Isarescu, Corina Ungureanu si Andreea Raducan), Simona Amanar (argint, la sarituri ÅŸi la sol), Maria Olaru (bronz, la sarituri), Andreea Raducan (aur la sol si argint la barna).

Cristinel Stavaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.