Idei de distractie pentru un week-end la munte

Idei de distractie pentru un week-end la munte

0 144

Cine nu iubeste muntele?
Iata cateva idei de destinatii minunate pentru cei care vor sa petreaca un week-end la munte.
O potecuta ici, un paraias mai incolo, fosnetul frunzelor ce cad din copaci, brazii vesnic verzi si, nu in ultimul rand, muntele in toata splendoarea lui. In acest inceput de sezon rece ofertele sunt numeroase si accesibile oricarui buzunar.

Suior
In nord-vestul Romaniei, in judetul Maramures, imbratisat de culmile Muntilor Gutai, in mijlocul unui peisaj natural mirific, la numai 18 kilometri de Baia Mare, se afla statiunea Suior. Domeniul schiabil de aici se intinde pe 4,5 kilometri, iar partiile sunt pentru schiori de nivel mediu.

Paltinis
Poate fi o optiune interesanta pentru un weekend prelungit destinat sporturilor de iarna sau plimbarilor prin rezervatia Iezerele Cindrelului la faimoasele lacuri glaciare. Odata ajuns la Paltinis, nu ai cum sa te plictisesti.
Poti sa schiezi, sa urci crestele impadurite din apropiere pe trasee accesibile sau doar sa admiri panorama care ti se deschide in fata.

Praid
Renumit in primul rand pentru salina, orasul este situat in inima Regiunii Sarii, regiune extrem de bogata in atractii turistice: Salina Praid, Canionul de Sare, statiunea Sovata cu Lacul Ursu si partie de schi dotata cu telescaun, ceramica si artizanat in comuna Corund, platoul Bucin (partie de schi cu teleschi), pastravaria de la Campul Cetatii, Criseni cu Muzeul palariilor de paie, Bezid – „satul scufundat”, Casa Vinului de la Calimanesti (Mures) etc.

Busteni
Pozitia localitatii o face sa fie poarta Bucegilor deoarece de aici se deschid foarte multe din caile de patrundere in acest masiv, locul central al turismului de munte si al alpinismului din tara noastra. Iarna, Busteniul devine un important loc de pelerinaj pentru cei care practica sporturile de iarna, aici existand mai multe partii de schii amenajate cu diferite grade de dificultate.

Sinaia
Este una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania. Fosta resedinta a regilor si purtand un nume sfant, cel al Muntelui Sinai, ce a fost dat pentru prima data manastirii omonime de catre Spatarul Mihail Cantacuzino (sec XVII), localitatea imbina neintrecut frumusetea naturii cu cea a artei arhitecturale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.