Primarul Scripcaru si prefectul Gontea – un nou dosar la DNA

Primarul Scripcaru si prefectul Gontea –
un nou dosar la DNA

0 165

Primarul Brasovului, George Scripcaru si prefectul Brasovului, Ion Gontea, sunt cercetati de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar disjuns din cel al fostului comisar-sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov Ionel Spataru, trimis in judecata in stare de arest preventiv pentru luare de mita.
Potrivit rechizitoriului prin care Ionel Spataru a fost trimis in judecata, procurorii anticoruptie continua cercetarile intr-un dosar conex, in care sunt vizati George Scripcaru si Ion Gontea, primarul si prefectul Brasovului, care ar putea fi cercetati pentru abuz in serviciu si complicitate la luare de mita.
Acestia au fost audiati de catre procurorii DNA, ca martori, in dosarul privindu-l pe fostul comisar-sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov Ionel Spataru.
Acesta a fost trimis in judecata, pe 4 noiembrie, in stare de arest preventiv, sub acuzatia de luare de mita, potrivit unui comunicat al DNA remis, pe 4 noiembrie, AGERPRES. Alaturi de Ionel Spataru, procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata si pe inculpatul Alexandru Musat, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la luare de mita.

Potrivit anchetatorilor, „in perioada iulie-octombrie 2011, in calitate de sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov, Ionel Spataru a pretins de la o persoana denuntatoare, administrator al unei societati comerciale, suma de 300.000 lei, din care a primit, prin intermediul altor persoane, in mai multe transe, suma totala de 70.000 de euro. Banii au fost pretinsi si primiti pentru ca, in exercitarea atributiilor sale de serviciu, sa revoce o decizie prin care a fost inchisa activitatea unui agent economic pe o perioada de 5 luni”.

DNA arata ca pe data de 12 octombrie, Ionel Spataru a primit, cu ajutorul lui Alexandru Musat, de la persoana denuntatoare suma totala de 60.000 de euro, in doua transe, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante.

Ionel Spataru a fost retinut de procurori pe o perioada de 24 de ore, iar la data de 12 octombrie Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva, pentru 29 de zile, a fostului comisar OPC.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul Serviciului Roman de Informatii – Sectia Judeteana Brasov si Structura de securitate interna.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.