Podurile de lemn din judet, in vizorul SGA

Podurile de lemn din judet, in vizorul SGA

0 275

Oltul in zona Comana este cea mai mare amenintare acvatica din judet. Digul care ar putea sa protejeze casele localnicilor exista deocamdata doar in proiect. Tot in faza de proiectare este si statia de pompare a apelor de pe canalul Timis, care i-ar scuti de neplaceri pe riveranii de pe strada Carpatilor. Serviciul de Gospodarire a Apelor Brasov deruleaza in prezent mai multe lucrari de indiguiri, suprainaltarea barajelor existente si regularizare de parauri.
La obiectivele la carer s-au constatat tasari au fost demarate lucrari de suprainaltare. In aceasta situatie se afla barajul Tarlung de la Sacele. Se pregatesc lucrari de consolidare si pe Tarlung in aval de barajul de la Sacele pana la confluenta cu Raul Negru.
Curatarea albiilor raurilor este o alta interventie menita sa reduca la minimum o eventuala iesire din matca a apelor. Anul acesta au fost salubrizati mai bine de 100 de kilometri de cursuri de apa, de unde s-au adunat zeci de tone de gunoaie. O masura foarte necesara este inlocuirea podurilor de lemn de pe valea Oltului cu unele de piatra, care sa nu mai permita acumularea de crengi si mizerii. Astfel de poduri se gasesc la Apata, Maierus, Comana si Halmeag.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.