Studentii au protestat in mai multe centre universitare

Studentii au protestat in mai multe centre universitare

0 146

La Iasi, aproximativ 50 de studenti au organizat un flash-mob, in fata Casei de Cultura a Studentilor, ca forma de protest, cu mesajul „De ziua noastra, ne cerem drepturile”.
Daniela Alexa, presedintele Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), a sustinut ca protestul a fost organizat ca urmare a nemultumirii fata de atitudinea conducerii Ministerului Educatiei in legatura cu doleantele si problemele studentii.
In context, studentii au precizat ca nu au un Statut propriu adoptat, motiv pentru care nu le sunt garantate drepturile in universitati.
Intrucat nu au avut autorizatie, studentii de la Iasi au trebuit sa renunte la actiunea lor dupa numai trei minute.

Reprezentantii Asociatiei Studentilor din Universitatea Suceava au protestat si ei, pasnic, in fata cantinei din campus, nemultumiti de ”lipsa de consideratie a MECTS fata de vocea studentilor care cer adoptarea Statutului”.
Protestul a constat tot intr-un flash-mob, format din studenti, legati la gura, asezati sub forma a doua litere „S”, reprezentand primele litere din Statutul Studentului.
Statutul Studentului a fost trimis Ministerului Educatiei in luna iunie a acestui an de catre Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania.

Cateva zeci de studenti au protestat, joi, si in fata Universitatii de Vest din Timisoara. Ei aveau un banner pe care statea scris ‘Studenti fara drepturi’, iar pe brate purtau banderole albe.
Protestul s-a desfasurat sub egida Organizatiei Studentilor de la Universitatea de Vest din Timisoara.
„In toate tarile europene, studentii au un statut care le reglementeaza foarte clar drepturile. Noi inca nu-l avem si, prin protestul nostru, vrem sa aratam ca ne pasa cu adevarat de drepturile noastre. Fara acest statut este mult mai usor pentru ceilalti sa comita abuzuri. De exemplu, nu avem suporturi de curs, nu aveam dreptul la tabere, atat iarna cat si vara, sunt o serie de drepturi pe care noi le consideram normale”, a explicat unul dintre protestatari.

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania a inceput, joi, de Ziua internationala a studentului, actiuni de protest in toata tara, principalul motiv fiind acela ca MECTS nu a adoptat Statutul Studentului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.