Basescu contrazis de PSD – sunt bani pentru indexarea pensiilor in 2012

Basescu contrazis de PSD –
sunt bani pentru indexarea pensiilor in 2012

0 125

PSD contrazice declaratiile presedintelui Traian Basescu referitoare la posibilitatea indexarii pensiilor in 2012 si spune ca efortul bugetar ar fi de 460 de milioane de euro, adica 0,4% din PIB.
„Dintr-o discutie cu specialistii departamentelor PSD si dintr-o reevaluare facuta s-a dovedit ca exista bani pentru pensii. (…) Important este ca ei sa fie bine gestionati pentru ca pana la urma pensiile oamenilor nu sunt niste ajutoare sociale pe care le da sau nu guvernul. Este obligatoriu sa se plateasca pensiile, avand in vedere faptul ca este un drept de proprietate si ca persoanele respective au contribuit ani de-a randul la bugetul de stat pentru a benefica pentru aceste pensii,” a precizat, joi, senatorul social-democrat, Lia Olguta Vasilescu, la finalul sedintei departamentelor PSD.

Indiferent de rezultatul sesizarii de catre Opozitie la Curtea Constitutionala a proiectului de act normativ care vizeaza inghetarea pensiilor si salariilor in 2012, realitatea este ca „bani nu exista”, a declarat miercuri presedintele Traian Basescu.

„Depinde care va fi rezultatul la CCR, eu va pot spune insa ca, indiferent care este rezultatul la CCR, bani nu exista, daca ar exista, s-ar plati, pana la urma toti trebuie sa intelegem ca nu mai putem trai imprumutand bani pentru consum”, a spus seful statului, la postul public de radio, intrebat daca va promulga legea care face referire la inghetarea pensiilor si salariilor in 2012.

Traian Basescu a adaugat ca ar fi usor pentru el si pentru Guvern sa „faca pe generosii”, dar asta ar insemna sa condamne tara in anii urmatori.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.